Kommande tävlingar
11/11 Kamras Minne
18/11 Uppsala lagguld
02/12 Hans-Olof Halléns Memorial
Rapporterade tävlingar
02/09 BK S:t Erik Jubileumsguld
06/08 SM Par Open - Final - Omgång 5
06/08 Guldgruvan - Final B
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Juniorbloggen
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

JVM - Istanbul

Gå till sidan   <<      
Författare Post
Per Leandersson [87992]
Fri 15 August 2014, 16:51
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Dag 2 är slut och vår totala placeringssiffra har gått från 16 till 15 (1,4,10)

Dagens bästa match tror jag att juniorerna stod för i öppningen mot Polen. Riktigt bra spel säger rapporten och efter att ha tittat på scorerna är det svårt att säga emot. 6 över medel idag och det känns som att spelet är på väg allt mer. Vi parkerar på plats 10 och självklart ska klättringen fortsätta. Spelprogrammet som legat ut stämmer inte alls verkar det som. I morgon väntar Singapore, Argentina, Frankrike (BBO 14.20) och Finland.

Youngsters fortsätter att leverera och det är en skön upplevelse att sitta bakom. Spelet ungefär som dag ett och nu en ganska klar ledning. Känns oerhört bra och det är bara att köra på. USA 2, Kina (BBO 12.00) och Canada.

Kids mötte idag mycket starka Polen och Frankrike vilket tyvärr ledde till några tunga nederlag. Just nu fyra och i sista gruppspelsmatchen avgörs vårt framtida öde. Storseger mot Turkiet och det är Semifinal på söndag. Efter matchen i morgon väntar båtutflykt!

Övrigt god stämning och den enda lilla reprimanden som delats ut är till undertecknad från coach Gärds och det gäller att jag borde raka mig...

/Per
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Sat 16 August 2014, 18:46
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
JVM-Semifinal i debuten för Kids är vad som står på programmet i morgon. Det blev resultatet av dagens storseger mot Turkiet. Semifinalen består av 3 segment om vardera 14 brickor mot kvalvinnarna Frankrike. Sanna, Alexander, Erik och Teo är laddade!!

Youngster fortsätter med bra spel även om vi idag fick uppleva första förlusten mot USA 2 i öppningen. Just nu andraplatsen i kvalet och blickarna efter sista matchen idag utstrålade revansch, först mot Polen.

Juniors radade up fina 11, 20 , 6,5 och 17,5. Avancemang i tabellen till 8:e och sista slutspelsplats. Extra trevligt att de nya konstellationerna med Adam Stokka fungerar på bra sätt, lång turnering...

I övrigt kan nämnas att kapten fått höra "du hör inte, börjar du bli gammal?". Svårt att säga emot det där med åldrande men kanske var det replik på vad Kapten brukar säga fast utan det där tillägget med gammal. Samma person erbjöd även Kapten en plattång i morse, tack för den passningen

Dags för sömn för 07.30 är det löptur...

Glöm inte heller att följa Micke Melanders rapporter på: » länk

Eller på Facebook-sidan: Svensk Juniorbridge

/Per
Tillbaka till toppen
Daniel Gullberg [37167]
Sun 17 August 2014, 15:32
Registrerad medlem #37167
inlägg: 81
En spelföring från idag, du sitter i tredje hand pluszon och får bjuda ostört p-1hj-1sp-3hj-4hj. Utspelet blir en klöver och du överblickar (nedre handen är spelförarens):

JTxx
Kx
J98
KQTx

K8x
AQJxxxx
QTx
renons

Plan?

Ni möter ett par som spelar stark klöver och förväntas öppna med 11 hp. En möjlighet är att spela klövertio, om MTV dragit för knekten har vi tio stick klara eftersom vi kan ställa ett i ruter. Om MTH spelar knekten blir det dock ridå, eftersom vi bara har en säker ingång till bordet och kan således inte längre pressa ut klöveress (försvaret kan se till så att bordet inte får en ingång i ruter).

En annan plan är att spela en klöverhonnör som ställer ett nionde stick och sedan gissa rätt i spader för det tionde. Jag valde denna plan, eftersom motståndarnas budgivning gett ledtrådar om spaderhonnörerna, vilket gör gissen mycket bättre än 50 % som det varit att maska med klövertio.

Ruterhonnörerna måste sitta delade, om MTV haft AK hade det varit hans utspel och om MTH haft det i kombination med klöveress hade han öppnat. Eftersom MTH då måste ha klöveress och en ruterhonnör kan han inte ha spaderess, då hade han öppnat. Om Väst haft AQ i spader, en ruterhonnör och kanske klöverknekt hade han med kort hjärter kanske kunnat göra en UD, så spaderdam är favorit att sitta med MTH.

Spelet gick alltså klöverkung, ess, stöld. Två varv trumf med bordet inne. Spadersak på klöverdam och spaderknekt runt. Analysen visade sig stämma då MTV vann denna med esset och jag hade mina tio stick.

//Daniel Gullberg


Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Sun 17 August 2014, 15:46
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Juniors presterar just nu väldigt bra resultat och har avancerat till 6:e plats. Det är en bit upp till top 4 men varför inte?

Youngsers inledde med 1-19 mot Polen som spelade väldigt bra. Inga sura miner och revansch direkt mot Danmark med 20-0 och sedan storseger mot Turkiet. Trots problem i morgonmatchen är vi åter i topp och det med marginal.

Tyvärr blev det lika tufft som befarat för Kids. Frankrike var tyvärr lite för starka och det är bara att ta nya tag i morgon då vi spelar match om bronset mot Kina som var nära att slå ut Polen i Semi. Vi kör mot VM-brons!

Gullberg skötte snacket i ringen i morse och lät meddela att det var restaurangbesök ikväll på gång. Kapten skulle tydligen bjuda och om det blev bra res så var det många stjärnor och omvänt. Garanterat inte någon korvkiosk ikväll alltså.

Dags att ta en sväng på området, Gärds och Micke G är ute på löptur. Kanske någon behöver bäras hem...


Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Mon 18 August 2014, 18:06
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
JVM-äventyret för vårt yngre landslag har precis tagit slut. Tyvärr blev Kina för svåra i bronsmatchen och vi åker hem med en mycket stolt fjärdeplats. Framförallt med en massa erfarenheter rikare och för övriga truppen har de yngsta varit ett väldigt trevligt tillskott till truppen. Avresa i morgon 04.00 för de första är vad som gäller. Tack för några väldigt inspirerande dagar!

Youngster behöll ledningen hela vägen in i mål med mycket imponerande spel. Det var till och med klart med en match kvar att spela. Bäst på de första brickorna spelade helt klart Ida, förmodligen helt omtumlad efter frukostens frågesport. Ni kan ju testa själva och betänketiden i det här gänget är väl högst 2 sek per fråga. Utgångspunkten var Botswana som vi skulle möta i första matchen.
Vad heter Botswanas huvudstad?
Vad heter huvudstaden i Zimbabwe?
Vem är Zimbawes bästa fotbollsmålvakt genom tiderna?
Vem är född i Zimbabwe och har ett svensk mästerskap i bridge?
Vad är huvudstaden i Namibia?
Vem är Namibias bästa sprinter genom tiderna?
Segern innebär att vi fick välja och vårt val föll på Holland som vi kommer möta över 4*14 brickor på onsdag. Vi kommer att få viss carry over, återkommer när jag vet exakt.

Juniors har spelat väldigt stabilt under hela dagen och ligger fortsatt 6:a med chans till avancemang. I morgon väntar Australien (BBO 9.00), Turkiet och Australien. Om det blir mer BBO återstår att se. Gullberg/Stokka och Simonerna inleder dagen.

I golf brukar man kalla tredje dagens spel för "Moving day". I morgon kommer ett nytt bridgebegrepp att introduceras och det är "Laundry day". Innan mästerskapet har alla spelare fått ett uppdrag och nu är det dags för Ola Rim att genomföra sitt och det består i att tvätta alla landslagströjor. Ivriga rykten gör gällande han är bättre på trefärgsskvis än tvättning. Historian blev än bättre idag när jag bad partnern Säfsten att om att köpa sköljmedel till sin partnern. "Vad är det, hur ser det ut?, blev svaret. Lika barn leka bäst!

/Per


Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Tue 19 August 2014, 16:47
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
För snart en vecka sedan ankom vi till Istanbul med spända förväntningar. Det första målet att nå var slutspel i de båda äldsta klasserna. Något som infriades idag med två matcher kvar av juniorkvalet. Till sist blev det en femteplats med mersmak. Stabilt spel under dagen och det var helt klart en bit upp till nästa pinnhål.

Vi blev valda sist av de som fick välja och i morgon är det Frankrike som kommer stå för motståndet över 4*14 brickor. I en eventuell semifinal väntar USA 1/ Holland, även denna gång blev vi sistaval så visst har vi lite respekt med oss Vi kommer öppna med Eken/Hult och GulGrön i segment 1. Tyvärr inleder vi matchen med ett underläge på 6 IMP sedan kvalet.

Youngster möter Holland och vi leder med maximala 11 IMP när matchen börjar. Vid seger är det Holland/Hongkong som väntar i semifinal. Allt talar för att youngster kommer att spela i Raman segment två.

Idag är det många som imponerats har Ola Rim. Handtvättat 30 tröjor och sedan hängt på tork. En stor insats och om någon undrar över tekniken så kan jag säga att det såg ut som att han tvättat en del i sitt liv. Känns definitivt som en syssla att ta över i hemmet!?

Just nu blandad laddning med löpning, läsning, brädspel och vila.

Med hopp om en mycket trevlig morgondag på BBO!

/Per
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Wed 20 August 2014, 20:40
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Dagens inlägg skrivs med blandade känslor.

Vårt Youngsterslag-lag kopplade direkt greppet på Nederländerna i första segmentet och sedan ökade vi på. Liten dipp på slutet men segern var egentligen aldrig hotad. I morgon väntar Norge i VM-semifinal och vi har en Carry over på någon enstaka IMP. Jag hade ju utlovat Rama men så blev det inte men i morgon ska det vara BBO i första segmentet för det kan väl ändå inte bytas ut...

Juniors mötte ett väldigt välspelande Frankrike. Det är väl bara att inse att idag räckte vi inte till. Dock vill jag verkligen framhålla att det krigades till sista kortet var lagt och det är den typen av inställning som kommer att föda framgång på sikt. Kvartsfinal i JVM är på intet sätt något dåligt utan en klart godkänd insats som ville ha mer.

Kvällen avslutades med restaurangbesök och de yngre är nu i säng för att vara laddade.

Trevlig morgondag på BBO!

/Per
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Thu 21 August 2014, 18:54
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
En helt fantastiskt bra dag håller precis på att ta slut. Youngsters har spelet oerhört koncentrerat under hela dagen och till slut blev det en förkrossande seger med lite drygt 70 IMP. Allra bäst var att vi idag orkade hela matchen och vi var som starkast mot slutet. Nu ser vi fram emot matchen vi alla väntat på, VM-final mot USA 1. I de sex segmenten kommer vi att få sätta vår line sist i Nr 2,4 och 5. Vi inleder dagen med förmodat 4,5 IMP+.

Förberedelserna pågår för fullt. Vissa förflyttningar i boendet har gjorts för att alla ska få maximalt med sömn. Tom och Micke G håller just nu på och går igenom samtliga brickor som våra motståndare spelat sedan VM började. Ett oerhört gediget arbete som vi hoppas ska bära frukt.

Kan noteras att vi även fått några vattendivor i truppen. Flaskor glöms hela tiden och skulle den ta slut så slänger man hellre än fyller på. Man vill ju ha det iskalla inköpta istället för det kalla och goda som arrangören erbjuder gratis...

Nu hoppas vi så klart på att att bjuda på en riktigt trevlig morgondag med 4*14 brickor. Finalen avslutas sedan på lördag med 2*14.

/Per
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Fri 22 August 2014, 18:05
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
2/3 av VM-finalen är spelad och efter underläge i halvtid ser det åter bättre ut. Ett fantastiskt starkt sistasegment där vi vände en negativ trend till 43-10. Ledningen skrivs till 18,5 vilket naturligtvis känns som ett bra utgångsläge. I det femte segmentet kommer samma spelare att mötas igen vid samma bord. Om amerikanerna ändrar i sista återstår att se...

Just nu händer inte så mycket här förutom att ett parti "Bang" pågår. Dessutom packas resväskor redan nu då de första kommer att hämtas med taxi redan 03.00 eller liknande natten till söndag.

En stor eloge till Melander som gör ett grymt bra jobb med kameran på plats.

Underbart med alla glada tillrop som kommer till oss från alla möjliga håll och kanter.

Fullt fokus från start men det behöver jag väl knappt skriva!

/Per
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Sat 23 August 2014, 12:51
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
VM-GULD!!

Våra youngsters har under lite drygt en veckas tid spelat fantastisk bridge och idag bärgades ett mycket välförtjänt VM-GULD. Efter ett rejält ryck i det femte segmenet avslutade vi med oavgjort i det sista.

En enorm glädje har nu infunnit sig i kroppen och ett dopp i universitets fontän har redan hunnits med av de flesta i laget

Det är dags att ta bort slutspelsskägget inför den stundande prisutdelningen och den avslutande middagen. Ska först bara hinna knyta några slipsar för det är uppenbarligen klart svårare än trefärgsskvis för grabbarna...

Traditionen att en okänd sponsor vill bjuda hela truppen på middag gör inte saken sämre. Tack för en fin gest!

/Per
Tillbaka till toppen
Gå till sidan   <<      
Moderatorer: Thomas Winther [3522], Fredrik Jarlvik [4451], Micke Melander [7164], Johan Grönkvist [8342], Roger Wiklund [10530], Carina Wademark [12540], Tommy Andersson [14659], Björn Andersson [14660], Andreas Jansson [19642], Pontus Silow [87294]

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80