Kommande tävlingar
26/07 SM Par Dam - Omgång 1
26/07 SM Par Dam - Omgång 2
26/07 SM Par Dam - Omgång 3
Rapporterade tävlingar
17/07 Falkenbergsveckans Guldpar Ons
05/07 BK Björken Guld
28/06 Ölandsveckan 2024 A-final - Om
Publicerad: Wednesday 28 May 2014

Riktlinjer för förtjänsttecken

********************************************************

Observera att denna sida inte längre är aktuell - den finns sparad endast av historiska skäl. Den aktuella sidan finner du HÄR

********************************************************Silver, Silver med lagerkrans samt Guld

Riktlinjer för förtjänsttecken | Ansökningsblankett

Krav förtjänsttecken i Silver
För att erhålla förtjänsttecknet i silver skall vederbörande ha arbetat med bridge på klubb-, distrikts- och/eller riksnivå under minst tio år.

Förtjänsttecken i Silver delas ut av SBF:s styrelse, alternativt den del av organisationen styrelsen delegerat uppgiften till.


Krav förtjänsttecken i Silver med lagerkrans
För att erhålla förtjänsttecknet i silver med lagerkrans skall vederbörande ha nedlagt ett synnerligen förtjänstfullt bridgearbete på klubb-, distrikts- och/eller riksnivå under minst 20 år. Med synnerligen menas att det endast är klubbens, distriktets eller riksförbundets stöttepelare som kan komma ifråga. Det räcker således inte att vara styrelseledamot i 20 år utan att uträtta något utöver det vanliga.

Förtjänsttecken i Silver med lagerkrans delas ut av SBF:s styrelse, alternativt den del av organisationen styrelsen delegerat uppgiften till.

Krav förtjänsttecken i Guld
För att erhålla förtjänsttecken i guld skall vederbörande ha nedlagt ett synnerligen förtjänstfullt bridgearbete på riksnivå under minst 10 år. I allmänhet krävs styrelsearbete/ordförandeskap i kommittéer i riksförbundet i kombination med extraordinära insatser för förbundet.

För att spelare/kapten/coach skall erhålla förtjänsttecknet i guld gäller ej ovanstående krav, istället skall man som spelare/kapten/coach ha vunnit EM/VM/OS(WMSG) eller motsvarande.

Förtjänsttecken i Guld delas ut av SBF:s styrelse, alternativt den del av organisationen styrelsen delegerat uppgiften till.


Riktlinjer för förtjänsttecken
Ansökningsblankett

Riktlinjerna ovan uppdaterades 2014-05-16 i samband med SBF:s styrelsemöte.
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80