Kommande tävlingar
04/04 Laholms BK - Guldtävling
10/04 Trosa BS - Guldtävling
13/04 Rimbo BK - Påskguld
Rapporterade tävlingar
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
26/01 Rimbo BK - Jubileumsguld
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Anslagstavlan
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

Nätvett och riktlinjer för användare

Författare Post
Thomas Larsson [15308]
Sat 12 June 2004, 22:21
Registrerad medlem #15308
inlägg: 484
Brott mot dessa regler kan ge avstägning efter att en varning har utfärdats.

Rapportering av olämpliga inlägg görs till: » epost eller via "rapporteraknappen"

Ang. förbundets diskussionsgrupper

§ 1 TRIVSEL
För att hålla diskussionerna på en trevlig och konstruktiv nivå ska alla medlemmar följa de etiska regler som gäller på såväl internet som i det vardagliga livet.

§ 1.1 Var trevlig och respektera andra.
§ 1.2 Uttalanden som kan uppfattas som stötande eller kränkande är inte tillåtna. Argumentera gärna, men låt det inte spåra ur till pajkastning.
§ 1.3 Personliga ärenden, privata diskussioner och liknande får inte förekomma i forumet. Använd i stället forumets funktion för privata meddelanden.
§ 1.4 Att uttala sig provocerande endast för att reta upp andra (så kallat trollande) är inte tillåtet.
§ 1.5 Kritik är tillåtet men håll den konstruktiv och kom gärna med goda förslag. Det är tillåtet att kritisera tävlingars upplägg och genomförande samt andra delar av förbundets verksamhet så länge det i nte görs i form av personliga påhopp.
§ 1.6 Det är tillåtet att diskutera alla slags bridgeproblem, såväl tekniska som etiska, men gör allt vad som går för att avpersonifiera situationen ifall ärendet kan uppfattas som känsligt. Till exempel bör man inte länka till aktuell
giv och/eller tävling (och då heller inte i texten avslöja detta), byt gärna (om möjligt) kort och färger så att den verkliga händelsen blir så svår som möjligt att identifiera. Detta för att undvika personliga påhopp.
§ 1.7 Fall som är under behandling i Lagkommissionen, Disciplinnämnden eller liknande organ får inte tas upp förrän behandlingen avslutats och beslut har meddelats.
§ 1.8 På forumet råder samma regler som i lagboken
(se tex §74) för hur man uppträder mot med och motspelare samt TL och öv riga funktionärer.

§ 2 När du skriver

§ 2.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.
§ 2.2 Trådar ska placeras i den forumdel som bäst passar det behandlade ämnet.
§ 2.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne, varken i samma eller olika forumdelar (så kallad korspostning). Om en moderator har låst en tråd, är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne.
§ 2.4 När du citerar en annan person, se då till att radera de delar av meddelandet som inte direkt har med ditt svar att göra. Ta speciellt bort rubriker och liknande. Håll antalet citat nere till ett minimum. Undvik att publicera samma meddelande upprepade gånger bara för att avsluta med en liten kommentar i slutet som "Absolut, tycker jag också, håller med".
§ 2.5 Vårda ditt språk. Uttryck gärna din åsikt men utan att använda ett ovårdat språk. Vulgärt eller oanständigt språk är inte tillåtet.
§ 3 Bumpning
Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning).
§ 4 Marknadsföring och försäljning
Forumet får inte användas för att skapa eller sprida marknadsföring för egen eller andras verksamhet.
§ 5 Moderering
De av förbundet utsedda moderatorerna har rätt att moderera. Dvs ta bort hela eller delar av trådar, stänga trådar, samt flytta trådar till rätt del av forumet.
Synpunkter på modereringen skickas till kansliet.
kansliet@svenskbridge.se

Ibland är saker så självklara att det krävs en jurist för att missförstå det.
Tillbaka till toppen
Webbsajt

Moderatorer: Thomas Winther [3522], Fredrik Jarlvik [4451], Micke Melander [7164], Johan Grönkvist [8342], Roger Wiklund [10530], Carina Wademark [12540], Tommy Andersson [14659], Björn Andersson [14660], Pontus Silow [87294], Andreas Jansson [19642]

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80