Kommande tävlingar
08/05 Riksläger - Ljungskile
08/05 Final
26/06 Ölandsveckan: A-final
Rapporterade tävlingar
04/05 Kerstin Strandbergs Minne - IA
29/03 Trosa BS Guld
23/03 Laholmsguldet 2024
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Lerums BK
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

En magisk dag

Författare Post
Göran Holmberg [41160]
Thu 24 November 2011, 08:52
Registrerad medlem #41160
inlägg: 151
Igår reste vi ner till Varberg.

Det hela började med att Janne Malmström från BK Albrekts fick ögonen på ett inlägg här på Anslagstavlan. Det handlade om hur Lerums BK firade sin 65-årsdag. Efter en kort tids intensiv mejlväxling hade vi beslut om att Lerums BK och BK Albrekts skulle sätta av en dag för erfarenhetsutbyte och bridgespel.

Vi var 12 personer från Lerums BK som åkte ner till Varberg. Klockan 12 togs vi emot av 17 Albrektsmedlemmar. Minglet kom igång redan i trappuppgången till klubblokalen. Vi bjöds på välsmakande mackor och kaffe. Det kändes direkt att vi hade mycket att prata om. Vi kände oss verkligen varmt välkomna!

BK Albrekts ordförande Uno Andersson hälsade oss välkomna och beskrev sin klubb. Det stod direkt klart att här har vi en klubb med rötter i 50-talet som verkligen har lyckat bra. Klubben har 250 medlemmar varav många aktiva elitspelare. De har en väl fungerande organisation med tydligt fokus på utbildning och spel på hög nivå. Klubbens ekonomi är god.

Lerums BKs ordförande Britt-Marie Wahlgren tackade för inbjudan och lämnade över en burk med de välkända pepparkakorna från Göteborg som numera är mycket svåra att få tag på. Sedan beskrev hon vår klubb som grundades 1946. Vi har 229 medlemmar plus 14 B-medlemmar. Vi har en väl fungerande organisation med tydliga arbetsgrupper och vår ekonomi är god. Våra medlemmar spelar huvudsakligen på medelnivå och vi har ett tydligt fokus på det sociala området. Vi tar varje tillfälle i akt att koppla festliga tillställningar till våra speldagar.

Klockan närmade sig snabbt 13:30 som var starttid för BK Albrekts onsdagsbridge. Vi från Lerum lottades ihop med spelare i Varberg. 36 par spelade 7 ronder á 3 brickor med hcp i två grupper. Allt flöt friktionsfritt.

Efter tävlingen bjöds vi på en helt fantastisk buffé.

Klockan hade hunnit bli kvart i sex när vi började vårt huvudmöte. Ordförande Uno hade en ambitiös dagordning som sprack efter några minuter. Kreativa och associerande diskussioner tog snabbt över dagordningen. Ordförande ledde detta på ett beundransvärt sätt. Hatten av för den prestationen!
Vi diskuterade medlemsrekrytering, bridgeskola, medlemsengagemang, elit- och breddspel, ekonomi, sponsorer, fester och mycket annat.

21:00 sattes streck eftersom vi från Lerum hade bilresan hem att tänka på. Vi skulle säkert kunnat fortsätta till efter midnatt. Innan vi tackade för oss så beslutades om ett ”returmöte” i Lerum till våren 2012 med uppföljande diskussioner och grillfest vid Säveåns brusande fors. Vi beslutade också att våra båda klubbar från och med nu är Vänklubbar!

I bilen hem var stämningen upprymd. Den här dagen var en upplevelse på hög nivå. Vi kände att båda klubbarna fick ut mängder av förädlingsvärde. Varberg har fokus på både bredd och topp. Lerum har fokus på bredd och social samvaro. Vi har så mycket att inspirera varandra med.

Personligen så tror jag att det finns många klubbar i vårt avlånga bridgeland med slumrande potential. Ni skulle kunna göra något i den här stilen. Se er omkring! Tag kontakt med varandra och börja prata framtid och utveckling!

Tillbaka till toppen
Jan Malmström [2785]
Thu 24 November 2011, 23:18
Registrerad medlem #2785
inlägg: 139
Vi kommer till "returmötet" laddade till tänderna med.......
....frågor
Tillbaka till toppen

Moderatorer:

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80