Kommande tävlingar
11/07 INSTÄLLT ... SM Lag Mixed
16/07 INSTÄLLD - Walthers Bildelar G
24/07 SM Par Dam - Omgång 1
Rapporterade tävlingar
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
26/01 Rimbo BK - Jubileumsguld
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Juniorbloggen
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

JEM Albena

Gå till sidan   <<      
Författare Post
Per Leandersson [87992]
Wed 20 July 2011, 08:02
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
I natt minskade truppen med en person då Catrin åkte hem för att jobba. 02.55 var en helt underbar tid för att ta farväl för denna gång…

Dagens matcher i U26 kommer att vara mycket avgörande för utgången av denna tävling. Vi möter i tur och ordning Israel, Italien och Polen. I stort sett alla lag i toppen möter varandra från nu så det kommer att bli rejält med dramatik. Samtliga matcher körs på BBO så väl mött. Vi har gjort en liten förändring i uppställningen och kör ut GK i öppet rum och i slutet spelar Cognac.

De yngre möter i öppningsmatchen Skottland. Sedan följer Lettland som verkligen visat framfötterna och som avslutning Tjeckien. Simonerna utlovar staket efter lite halvkalkigt spel som de uttrycker det. (Kalk verkar numera vara det universala juniorbegreppet för något som är allmänt dåligt)

Let the show begin!

/Per

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Wed 20 July 2011, 22:25
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Det blev som väntat tre hårda matcher för U26 med poängskörden 13,13 14. Det bästa spelet fick vänta till allra sista brickan när Gullberg fick hem 1NT genom en dubbelsidig skvis som avslutades med klivsten, vackert! Guldet är nu tyvärr inte inom räckhåll men målet är fortsatt VM. Vårt program på slutet är inte extremt hårt medan alla topplagen möter varandra inbördes.

Simonerna hade utlovat staket och i första matchen mot Skottland kom man ut med ett av mästerskapens vassaste papper. 25 i första matchen och vi ledde länge med 24-6 även mot Lettland men tappade tyvärr till 17-13. I avslutningen blev det 13 mot Tjeckien som visserligen ligger långt ner i tabellen men som var klart bättre än många andra lag vi mött. Vi har slagläge och nu gäller det framförallt att få spelarna att äta och dricka ordentligt så att vi orkar hela vägen alla dager. Själv förbereder jag mig på att vara världens tjatigaste gubbe när det gäller vatten imorgon…

Sov gott så ses vi imorgon!

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Thu 21 July 2011, 07:45
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
U26 tar i sig i morgonsittningen an Belgien. Ett lag som vi måste slå och det rejält för att vi ska gå mot en VM-plats. Omgången i sig är extra intressant där 8 av lagen som ligger Top10 möter varandra. Vi spelar Fryklund/Rimstedt och Cognac. Efter lunch väntar nytt derby mot våra norska grannar.

U20 möter Bulgarien, Ryssland och Ungern. Spelschemat för de yngre är verkligen tufft och det är även tre matcher imorgon. Många i laget har enorm mängdträning från framförallt BBO och vi hoppas att detta kommer att ge utslag.

Dagens BBO:

Sverige (U26)- Norge 13.00
Sverige (U20)- Ungern 16.30

Dagens tips är att ni slår upp Bulletinen och läser om det svenska laget på sidan 15. Syskonen Grönkvist och Fryken har författat den trevliga texten.

Marsch mot VM-platser och medaljer!

/Per

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Thu 21 July 2011, 21:46
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
25 VP var beställda och levererades med bravur mot Belgien. Oavsett motstånd är det svårt att ta 25 när man verkligen måste, imponerande! Eftermiddagsmatchen mot Norge var lite svängig där ledning förbyttes mot underläge, för att sedan nästan hämtas in. Förlåt Sandra för att jag nästan skrek sönder din trumhinna när norrmannen la lågt i spader och kungsingel gav Micke G det 9 sticken i 3NT. Slamstatistiken har även förbättras under dagen vilken känns lovande.

U20 hade 20+ i samtliga matcher idag även om det var lite Hawaii på sina håll och kanter. Det vi just nu måste jobba med är att vi håller ihop genom hela matcherna eftersom det försvunnit lite för många VP mot slutet. Yxan har gått varm idag, förhoppningsvis går inte ryktet om de blodtörstiga grabbarna i slutet rum. Vi vill ju att fi ska bjuda en gång för mycket…

Stämningen är annars fortsatt god i truppen och vi känner att det finns möjligheter att ro hem båten som vi satte oss i för ungefär en vecka sedan.

/Per

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Fri 22 July 2011, 08:07
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Två dagar kvar av JEM och det är en mycket spännande avslutning som väntar. U26 möter England på morgonen och sedan Rumänien på eftermiddagen. Rimstedt/Fryklund och Gullberg/Karlsson försvarar de svenska färgerna. Vi ligger åtta och har fortsatt bra slagläge på VM-plats och även medalj finns inom räckhåll även om det är ganska långt. P-O brukar ju annars ge alla läser på anslagstavlan en prognos över hur lätt eller svårt program som återstår för respektive land med utgångspunkt från motståndarnas tabellplacering. Vi, Danmark och Bulgarien toppar listan över ”lätt program” just nu. Om nu detta är en bra värdemätare eller inte återstår att se.

U20 gick som tåget igår och öppnar mot Turkiet för att sedan ta sig an Österrike och Frankrike. Även här har spelprogramsmakaren lyckats mycket bra då väldigt många av topplagen möts inbördes i de fyra sista omgångarna. In och kriga hela matchen!!

Marschen fortsätter!

/Per

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Fri 22 July 2011, 21:42
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Ett inlägg som skrivs med blandade känslor efter dagens spel. U20 fortsatte sin framfart i första matchen mot Turkiet för att sedan både förvånande och nesligt fick på nosen av stryklaget Österrike. I kvällsmatchen som sändes på BBO (ändring under dagen) så spelades det bra bridge mot toppkonkurrenten Frankrike, dock en förlust med 13-17. Vi ligger fortsatt på tredjeplats och siktet är inställt på medalj. Jobba hela vägen nu grabbar!

För det äldre laget blev det tyvärr två 10:or idag och både medalj och direkt VM-plats är nu borta. Nu gäller det att avsluta turneringen på ett snyggt sätt, det är sista matchen vi tar med oss in i nästa turnering.

Fryklund konstaterade också att kaptenens val att klippa sig (ja, ni läste rätt) var mindre lyckat och att det är möjligt att slutspelshår ska införas…

God natt!

/Per

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Sat 23 July 2011, 07:34
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Det är lite mer än en timma kvar till sista matcherna i årets JEM. En gastkramande avslutning är att vänta där vi går för medalj i U20-klassen. Alla bridgesvenskar har säkert räknat fram och tillbaka på vad som krävs för de olika valörerna och var säkerhetsnivåerna infinner sig, nog om det. För spelarna handlar det om att fatta så bra beslut som möjligt i varje enskilt läge, sifferexercisen får andra sköta. Samma uppställning som i alla andra matcher är att vänta. In och kriga!

U26 avslutar mot Irland och det är bara att gå in och ge järnet. Vi spelar Gullberg/Karlsson och Fryklund/Rimstedt. Det är ett både besviket men samtidigt revanschsuget gäng som sätter sig till bords idag. 25-0 är drömmen om det skulle visa sig att antalet VM-lag skulle öka vilket det gjort förr.

BBO

9.00 Sverige (U20)- Israel

/Per

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Sat 23 July 2011, 13:55
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
BRONS – HELT FANTASTISKT!!

Vilken underbar uppgift att skriva till det svenska folket att vi just tagit EM-brons. Grabbarna har från första till sista bricka tagit sig an uppgiften på bästa tänkbara sätt. Jag satt som vanligt bakom tvillingarna och förde protokoll idag och upplevde ett helt fantastiskt bra partnerskap. Det var beröm blandat med konstruktiv diskussion om några lägen som på förhand var lite oklara. Sedan plockade de fram sitt allra vassaste spel på de fem sista brickorna. När vi lämnade lokalen kändes det som relativt jämnt, utanför väntade övriga truppen som hade lite svårt att hålla masken… Simonerna hade skött korten väl vid andra bordet och segersiffrorna skrevs till 19-11.

Grattis grabbar och grattis Haverdal, Kalmar och Västervik till nyblivna EM-bronsmedaljörer.

Äldre laget vann mot Irland och parkerar med detta på en nionde plats. Sämre än väntat men livet går vidare även om smaken i munnen just nu är sur.

Truppen vill också passa på att tacka alla er som lyckönskat och/eller följt oss på ett eller annat sätt under turneringen. Vi hoppas att ni till sist fick valuta för all investerad tid framför BBO.

Samtidigt ett mycket stort tack till alla er som hjälpt till kring laget inför mästerskapet.

Vi säger adjö till Bulgarien och blickar fram mot Kuba nästa sommar.

Vi ses i Örebro om lite mindre än en vecka!

/Per Leandersson, P-O Sundelin och hela den svenska EM-truppen

Tillbaka till toppen
Gå till sidan   <<      
Moderatorer: Thomas Winther [3522], Fredrik Jarlvik [4451], Micke Melander [7164], Johan Grönkvist [8342], Roger Wiklund [10530], Carina Wademark [12540], Tommy Andersson [14659], Björn Andersson [14660], Pontus Silow [87294], Andreas Jansson [19642]

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80