Kommande tävlingar
13/10 Simulutantävling 50 kr
05/11 Kamras Minne
10/11 Simulutantävling 50 kr
Rapporterade tävlingar
07/08 SM Par Open - Final - Omgång 5
07/08 Guldgruvan - Final C
07/08 Guldgruvan - Final A
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Juniorbloggen
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

JEM Albena

Gå till sidan       >>  
Författare Post
Per Leandersson [87992]
Mon 02 May 2011, 16:47
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Äldre Laget

Sandra Rimstedt – Erik Fryklund // P-O Sundelin
Cecilia Rimstedt – Mikael Grönkvist // Peter Berthau
Daniel Gullberg – Johan Karlsson // Johan Upmark

Samma lag som spelade i NM under påsken. En bra balans av par där Rimstedt/Fryklund är vårt mest spekulativa par där svag NT förhoppningsvis kommer att skörda sina offer. Den raka motsatsen hittar vi i Gullberg/Karlsson med få spekulationer, paret vann även butlern under NM. Grönkvist/Rimstedt är sedan länge ett etablerat par och förutom att spela riktigt bra bridge så finns det en enorm VINNARMENTALITET som jag hoppas sprider sig i hela truppen.

Yngre laget

Mikael Rimstedt – Ola Rimstedt // Magnus Eriksson
Simon Hult – Simon Ekenberg // Mats Sjöberg
Ida Grönkvist

Ekenberg/Hult fick en mardrömsstart på NM med -960 i sin landslagsdebut. En start som kunnat få den mest erfarne att tvivla men grabbarna från Småland tog det hela på rätt sätt och visade upp extremt bra spel genom hela turneringen. Totalfemma på butlern i konkurrens med alla spelare i den äldre klassen säger det mesta om prestationen. Rimstedt*2 kommer att vara mer samtränade än någonsin till sommaren och frågan är hur många brickor som kommer att analyseras vid middagsbordet innan avfärd…

Ida kommer i första hand att spela i flicklaget som till en början kommer att spela matcher på samma tider som skollaget. Mot slutet så upphör krockarna och Ida kommer att bli tillgänglig för spel. Om och hur mycket Ida kommer att spela i det Yngre laget återstår att se.

Flicklaget

Ida Grönkvist – Irma Petersen // Cecilia Rimstedt
Catrin Wahlestedt – Moa Petersen // Nils Åhlén

Två stycken förhållandevis nya konstellationer som är på stark frammarsch. Ida har redan spelat sin första VM-final i lag och kommer förhoppningsvis att kunna ta med laget till framgång. Irma imponerade med att komma 10:a i helgens guldtävling i Karlstad. Nytt namn på mentorslistan är också Nils Åhlén, välkommen!

I stort sett alla spelare i hela truppen har en hög närvaro på BBO där det är lätt att följa med i förberedelserna.

Kapten: Per Leandersson
Coach: Återkommer

För den som är intresserad av att titta på vilka andra lag som är med och vilka spelare som kommer att delta gå gärna ut på: » länk. Här kommer du också upptäcka att det inte finns någon trupp registrerade i Yngre och Girls för svensk räkning. Eftersom vi har flera nya spelare som inte tidigare deltagit internationellt så finns de inte i WBF:s register utan vi får vänta några dagar med detta.

Det svenska juniorlandslaget vill även passa på att tacka alla generösa personer för de bidrag som inkommit genom den tråd som startades på förbundets hemsida av Mikael Westerlund.

/Per Leandersson

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Mon 13 June 2011, 17:23
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Det är nu 1 månad kvar till JEM i Bulgarien. Innan det skrivs något om bridge vill jag passa på att gratulera er i truppen som just tagit studenten eller håller på; Micke G, Moa och Simon E.

Just nu pågår en massa förberedelser av olika slag iför stundande mästerskap. Systemen finslipas där mentorerna har en mycket viktig del att fylla. Här har Coach Sundelin även ordinerat extraövningar med inriktning på när fi stör vår NT- och Stenbergsbudgivning. Det handlar om att ta ställning till vad som är krav, SD, UD, singel och en massa andra finesser.

Träningsdagbok har tilldelats varje spelare där både bridgespel och fysiskt aktivitet ska bokföras. Förhoppningsvis skapas ett material som på sikt kan användas för att se hur just den spelaren eller det paret bäst toppar formen inför ett mästerskap. Fysisk aktivitet är starkt rekommenderad, dock inte tvingande eftersom det lätt leder till passivitet. En spelare uppdaterade dock sin Facebook-status med ”Träningscykel på inrådan av kaptenen…”

En viktig aspekt under ett långt mästerskap är också att vi trivs med vår partner och att vi trivs i laget/truppen. Här har varje par fått beskriv hur eventuella problem ska lösas om det skulle uppstå. Ingen generell medicin eftersom vi alla är olika och det som passar person a kan ju vara fel för person b.
En viktig punkt i sammanhanget är att alla par ska utse en i paret som har tolkningsföreträde om det uppstår oklarheter kring ett budläge vid bordet. Den spelaren bestämmer hur man spelar tills matchen är slut. Att diskutera vems felet är om en bricka gått dåligt leder ju ingen vart, uppenbarligen hade man ju olika uppfattning. Fullt fokus ska läggas på nästa bricka. Efter matchen så diskuteras sedan spelarna med varandra och tar hjälp av någon utomstående om så behövs. Ett bra tips som jag ursprungligen fick av Sundelin och som jag tror att många par skulle ha stor nytta av. Tänk vad skönt det vore att spela en hel tävling utan att folk ska berätta för varandra vem som har rätt och fel:)

Under närmaste månaden kommer det att bli mycket spel och budträning på BBO. Håll utkik i bloggen så ska vi försöka att lägga ut matcherna i god tid även om det ibland blir snabba ryck.

Spelmässigt kommer flertalet par att delta i helgens guldtävling i Hällefors och någon/några dyker kanske upp i öppna EM i Poznan. Lycka till!

/Per Leandersson

Tillbaka till toppen
Erik Fryklund [80722]
Thu 07 July 2011, 23:25
Registrerad medlem #80722
inlägg: 22
Då är det snart dags för juniorernas stora övningar i sommar, EM i Bulgarien. Uppladdningen är i full gång och det ser bra ut skulle jag säga. Match imorgon förmiddag klockan 11.00 mellan fyra svenska par. En mer och bättre lägesrapport kommer inom några dagar.
/F
Tillbaka till toppen
Carina Wademark [12540]
Fri 08 July 2011, 00:54

inlägg: 1705
Kul!
Träningsläger i att kliva upp tidigt och spela?

Mvh
Carina


.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Per Leandersson [87992]
Fri 08 July 2011, 11:23
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Vi närmar oss som sagt JEM med stormsteg, intressant iakttagelse av Carina kring tidig uppstigning. I senaste utskicket till truppen ombads alla att ställa om sin ”mat- och sovklocka”. Att spela på ”officiell sovtid” är ingen bra variant, dessutom bör man fundera på sitt sockerintag för att inte drabbas av blodsockerfall som leder till klart sämre koncentration. Omställning av sockerbehov sker innan och inte i samband med att ett mästerskap börjar. Boven i dramat är ju allt som oftast läsk…

Spelet kommer att inledas 10.00 nästan varje dag i Bulgarien. För alla er som följer oss på hemmaplan betyder det 9.00. Senare matcher under dagarna varierar något, kolla gärna på » länk för att se det preliminära starttidsschemat.

I övrigt känns stämningen bra, formtoppningen sker på olika sätt där vissa spelar enorma mängder bridge medan andra tar en härlig tur i fjällen med fiske.

/Per Leandersson
Tillbaka till toppen
Mikael Rimstedt [88184]
Fri 08 July 2011, 12:54
Registrerad medlem #88184
inlägg: 128
Som Erik sa innan så pågår träningen i full fart. 19:00 ikväll blir det mer träning!
/Rimstedt x2 / Simon x2


Ettan
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Thu 14 July 2011, 08:30
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
God morgon bridgesverige,

Nu är det inte lång tid kvar till nedsläpp i årets JEM. Resan ner var visserligen ganska lång men flöt på bra med en massa korsord och brädspelet Citadels som tidsfördriv. Erik Fryklund hade också gjort en mycket bra frågesport på allt mellan himmel och jord. Det handlade inte bara om att svara rätt utan också om att bjuda sig till rätt nivå, några blev dessutom dubblade när andra lag misstänkte kunskapsbrister. Uppenbarligen är spelarena i truppen inte bara bridgeexperter utan kan också allt om Idol och Disney. Grattis till Sandra, Ekenberg och P-O som segrade i tävlingen.

U26 inleder mot Kroatien. Ett lag som vi senast slog i Holland på ett betryggande sätt vilket vi gärna ser repris på. Vi mönstrar Cognac och Rimstedt/Fryklund. I det slutna rummet kommer mikro-NT att mötas så bli inte förvånade om det blir stora siffror på tämligen slätstrukna brickor. Ett nytt försvar mot 2 klöver som kan vara antingen starkt eller svagt med ruter är utarbetat. Kan de spela multi så kan vi spela multi är devisen. 2 ruter in är alltså svag högfärg…

Flicklaget inleder mot Polen som är ett av de tippade topplagen. Polska ledaren berättade att vi ska sitta i ramen, huruvida detta stämmer har vi inte fått bekräftat. Motståndarna spelar Polsk Klöver samt 2:a/4:e vilket kan upplevas lite bakvänt med tanke på hur de flesta svenskar spelar.

Nu kör vi!

/Per Leandersson

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Thu 14 July 2011, 12:32
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
16-14 mot Kroatien var ingen drömstart men ändå helt ok. Totalt så bjöd Kroaterna lite hårdare än oss i vissa lägen vilket skapade ett antal svingar. Bland annat lyckades man hitta till 6 spader efter inledningen. 1ru-2kl-2ru-2hj-2NT. Slam i fjärdefärg är inte helt vanligt och det är bara att lyfta på hatten för en bra insats.
I nästa match mötet vi Turkiet och ställer upp Fryklund/Rimstedt i öppna rummet som N/S (parets favoritposition) och i det slutna går männen som överanvänder ordet ”Kalk” Johan och Daniel in. Vi förväntar oss även här en del aktion från våra motståndare.

I tjejmatchen så såg det bra ut till en början men tyvärr så blev det lite sämre mot slutet. En helt ok debut och nu siktar vi på att ta revansch i andra halvlek.

Marschen uppåt inleds nu!

Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Fri 15 July 2011, 08:41
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Tjejerna vann andra halvlek mot Polen och knep därmed 11 VP. I raman i kvällsmatchen mot Frankrike ledde vi sedan länge men tappade tyvärr på de sista brickorna. Underläge med 6 imp inför andra halvlek som snart drar igång. Matchningen av laget fortsätter på samma sätt med Catrin/Moa i öppet och Irma/Ida i slutet.

För U26 väntar en tuff dag med 3 matcher. Vi möter Grekland, Österrike och Tyskland i nämnd ordning. Vi spelar i första matchen Cognac och Karlssson/Gullberg som ett Grekland som spelar tämligen naturligt. 2 kl som 23+ eller svagt med båda hö står på matsedeln, inget vi tidigare sett men Sundelin har förmodligen räknat ut något under natten…

Igår hade flera i U20-laget inte spelat någon bridge på över två dygn. Abstinensen var tydlig och som tur var anlände norska laget och bjöd upp till dans. Det blev en skön seger med 20 imp över 8 brickor. Idag väntar ny match i Sky Baren på 15 våningen på ett av hotellen, självklart utan dryck som lätt förknippas med spellokalen.

I övrigt mycket god stämning i laget och alla känner sig fräscha.

/Per Leandersson

(Mer rapporter utlovas snart då internetuppkopplingen blivit bättre)
Tillbaka till toppen
Per Leandersson [87992]
Fri 15 July 2011, 14:33
Registrerad medlem #87992
inlägg: 167
Medan regnet förhoppningsvis öser ner över Svedala njuter truppen av 30-gradig värme i de luftkonditionerade rummen. En trupp som dock mestadels verkar bestå av blondiner då två av dessa redan gjort intryck på Albenas befolkning.

Den första (inga namn kommer att lämnas ut på grund av hänsyn till känsliga familjemedlemmar) lyckades vid gårdagens kvällsdopp få med sig sin rumsnyckel ner i vattnet. Upprörd hotellpersonal skällde ut den stackars (?) svenskan och ville från början få det till att ingen extranyckel fanns att få tag på förrän tidigast idag på morgonen, men till slut kunde man tydligen få tag på en städerska som kunde låsa upp. Priset för ny nyckel sjönk också lyckligtvis från 700 svenska kronor till mer blygsamma 15…

En av de andra svenskorna hittade ett sätt att få sin resväska, innehållandes både dator samt alla klädespersedlar, att gå i baklås. ”Det bästa sättet att få den att öppnas igen borde vara att få tag på en yxa” tänkte hon och gick sedan ut och frågade i alla supermarkets inom en kilometers omkrets efter en sådan. Lyckligtvis lyckades den tekniska talangreserven Simon Ekenberg öppna väskan två minuter efter att han blivit tillfrågad och den äldre av systrarna Rimstedt (oops) fick äntligen byta tröja.

Dagens spel i juniorklassen har varit relativt stabilt även om vi behöver höja oss för att avancera i tabellen. Följande utspel av Sandra Rimstedt mot Turkiet var dock en ljuspunkt:

Sandra valde snabbt bort spaderfärgen och spelade istället ut hjärterdam! Hela given såg ut såhär: (kommer när Micke G är åter då kontohavaren saknar kompetens på dataområdet)

Spelföraren tyckte sig nu överblicka tre hjärter-, ett spader- och två klöverstick och valde därför att ”gardera” en snedsits i ruter med låg ruter till bordets knekt. Fryklund vann något överraskad för damen och skiftade i klöver som turken vann med esset. Mer ruter till bordet följdes upp av spader till mask som Sandra vann för att fortsätta med klöverdam och ytterligare en klöver när den vann stick. Spelföraren tog nu icke ont anande ut sina ruterstick och maskade i hjärter för en magisk bet och 10 imp till Sverige – World Class som man säger på BBO!

På återseende hälsar
Micke ”Utklassar i alla fall Hult-Ekenberg på Citadels” Grönkvist

Tillbaka till toppen
Gå till sidan       >>  
Moderatorer: Thomas Winther [3522], Fredrik Jarlvik [4451], Micke Melander [7164], Johan Grönkvist [8342], Roger Wiklund [10530], Carina Wademark [12540], Tommy Andersson [14659], Björn Andersson [14660], Andreas Jansson [19642], Pontus Silow [87294]

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80