Kommande tävlingar
13/10 Simulutantävling 50 kr
05/11 Kamras Minne
10/11 Simulutantävling 50 kr
Rapporterade tävlingar
07/08 SM Par Open - Final - Omgång 5
07/08 Guldgruvan - Final C
07/08 Guldgruvan - Final A
Stockholm 2008-06-10

BULLEN Nr 5
Stockholms Bridgeförbund


Helgen 31 maj -1 juni samlades StBF:s styrelse till en arbetshelg i det vackra Saltsjöbaden.
Dag ett hade vi förutom sedvanligt styrelsemöte tre grupparbeten.

Verksamhetsberättelsen 2007-2008
Den första gruppen summerade det gångna året i vår verksamhetsberättelse.
Vi är naturligtvis besvikna över det dåliga deltagandet i DMlag och det minskande antalet lag i Stockholmsserien och Allsvenskan (div 4). Vi är glada över det stora deltagandet i klubb-träffen och i vår TL-utbildning. En annan källa till glädje är STOJs verksamhet, med bla ett nytt PROAM med stort deltagande och ett sakta men säkert ökat deltagande vid deras fredagsbridge från 3 par till 12 par under 2008, mycket tack vare Kicki Nedlich och Kjell Lornby som ställer upp varje fredagseftermiddag.

Klubbar i distriktet som ej rapportera tävlingar
Enligt beslut på en tidigare Riksstämma måste distriktet kontakta de klubbar som har verksamhet och Ruter, men inte rapportera tävlingar till Svensk Bridge. Den andra gruppen gick igenom våra klubbar och kommer att kontakta dem som ”syndar” för att få en förklaring innan vi lämnar över listan till Svensk Bridge.

Översyn av StBF:s stadgar
Grupp tre gick igenom våra stadgar. Trots mindre korrigeringar (de senaste år 2003) är stadgarna omoderna och innehåller en del uppgifter som inte stämmer 2008. Arbetsgruppen beslutade att ta ett helhetsgrepp och gjorde ett förslag med flertalet förändringar och strykningar, utan att ändra andemeningen i stadgarna. Undertecknad kommer under juli att skriva rent förslaget och det distribueras senare till klubbansvariga för synpunkter, så att vi kan fatta beslut på årsmötet.

Dag två ägnades åt att planera spelåret 2008-2009 med hänsyn tagen till det gångna året. I nästa styrelseprotokoll kan ni ta del av spelschemat, men jag vill här ta upp ett par speciella punkter.

Nytt upplägg för DMlag
DMlag har haft en nedåtgående trend och vi vill naturligtvis vända denna. Under året har vi fått förslag från flera spelare och vi har också tittat på hur man gör i Upplands och Sydöstras distrikt. Detta har vi mixat till ett helt nytt upplägg.
Distriktet delas i 4 ”regioner”, södra, norra och förhoppningsvis två centrala. Här söker vi nu 4 värdklubbar som ska genomföra ett kval lördagen den 11 oktober. 3 matcher om 20 brickor vardera spelas med ren lottning av de anmälda lagen. StBF tar fram och står för kostnaden för lagda brickor så att samma givar spelas samtidigt. Ingen lagavgift tas ut men arrangerande klubb har rätt att ta ut en bordsavgift på totalt 200kr/lag. För de lag som inte kvalificerat sig till finalen börjar sedan en cuptävling under perioden 12/10 –08 till 20/2 –09. Matcherna spelas på valfri plats under specificerad speltid och med direktutslgning. Ingen lagavgift tas ut men lagen svarar för att matchen bokas och betalar ev. bordsavgift. Från cupen går två lag vidare till finalen. Finalen om 10 lag spelas sedan 28 och 29 mars 2009 med sedvanligt upplägg att alla möter alla i12-brickors matcher. Lagavgift här är 800kr inkl bordsavgifter.
Vi hoppas få stöd från distriktets klubbar och spelare med att genomföra ett bra och roligt DM-lag kval. Är någon klubb intresserad av att stå som värd så kontakta oss omgående.

Allsvenskan div 5 och Stockholmsserien div 4
I ett försök att öka breddbridgen arbetar vi nu med att införa en div 5 i allsvenskan. Årets enda klubbtävling där det nu i år finns en serie för dig som tycker om lag men inte tycker att du är så avancerad. Tag chansen. Alla spelare i ett lag måste tillhöra samma representations-
klubb men det är obegränsat antal medlemmar i laget. I div 5 kommer vi bara att spela 20 brickor per match och 2 matcher/dag. Tävlingen spelas sista lördagen i september resp oktober och november.
Dessutom kommer vi att arbeta mycket med att återskapa en division 4 i Stockholmsserien, så du klubbansvarige hjälp oss att göra reklam för detta trevliga lagspel. Inbjudan till dessa tävlingar kommer också att skickas ut innan 25 juli.

Och nu två frågor till er klubbansvariga:
1. 21 mars 2009 är på förslag till nästa klubbträff och nu söker vi en klubb som vill vara värd för arrangemanget
2. Vi vet att det finns önskemål om DM-individuellt men vi har tidigare år inte haft någon framgång med att genomföra denna tävling. Vi gör nu ett sista försök med att fråga om det finns någon klubb i distriktet som vill stå som värd.

Hör av er omgående till oss om er klubb är intresserade av någon av uppgifterna ovan.

Fribiljetter till bronstävlingar under SMveckan
Till sist önskar jag er alla en skön sommar och hoppas att jag träffar många av er i Örebro.
Om du är där och tänker spela en bronstävling så fråga i sekretariatet efter StBF:s fribiljetter.
Vi har ett antal som distriktet fått av Svensk Bridge som ersättning för att vi lånar ut våra bridgemate under SMveckan. Det är fritt fram för alla distriktets medlemmar – först till kvarn…
VI SES VID DE GRÖNA BORDEN / Birgitta Ternblad
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80