Kommande tävlingar
04/05 Kerstin Strandbergs Minne - IA
08/05 Riksläger - Ljungskile
08/05 Final
Rapporterade tävlingar
29/03 Trosa BS Guld
23/03 Laholmsguldet 2024
17/02 Munka Ljungby Guld
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Bridgeresor
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

2006-09-29 - 2006-10-06, alt 2006-10-08 till KINA

Författare Post
Thomas Larsson [15308]
Tue 09 May 2006, 10:37
Registrerad medlem #15308
inlägg: 484
Sugen på KINA? Med Thomas Larsson som tävlingsledare varvar vi utflykter med svensktalande guide, kultur, shopping, nöje och just det BRIDGE! Lägg till 2 dagar för en resa till Xian och bl.a. Terrakottaarmén.
Vi spelar även mot bridgeentusiaster från kinesiska Bridgeassociationen.

Pris från 9990:- (allt inkluderat, mat, resa, hotell, utflykter exklusive 400 SEK för bridgen).

Hemsida: » länk
Telefon för mer info: 060 - 538 538



[ Editerad ][ Editerad ]


Ibland är saker så självklara att det krävs en jurist för att missförstå det.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Thomas Larsson [15308]
Fri 11 August 2006, 12:32
Registrerad medlem #15308
inlägg: 484
Lockar Kina i oktober? I så fall har du ungefär en månad på dig att anmäla dig till årets bridgeupplevelseresa. Mer info » länk

Bästa bridgehälsningar
Thomas


Ibland är saker så självklara att det krävs en jurist för att missförstå det.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Mon 02 October 2006, 08:32

inlägg: 1705
Reseberättelse från Kinagruppen.

Dag 1:

Hej på er.

Vi (som i bridgegruppen) är nu framme i Beijing, Kina.
Något udda var den person som jag träffade på flygplatsen som skulle med samma flyg, Mats Qviberg med fru och sju ytterligare kompisar (ni får gissa två gånger vad de bl.a. skulle göra). Vi har kommit överrens om att träffas på torsdag och spela bridge vid Himmelska fridens torg. Sannolikheten? Inte alls men Jan Sparud har precis pratat med mig om Paradoxala sannolikheter så jag får väl ge mig.

Första och främst blev vi försenade med 1,5 timme innan vi fick flyga. Väl framme var klockan 09.30 lokal tid och 03.30 svensk och nu började denna dag.

Uthämtning av bagage och genom säkerhetskontroll och buss till första matstället som heter Whohahaha Namnet till trots var det mycket gott, och faktiskt, Kinesiskt öl går att dricka.

På eftermiddagen fick vi en rundtur på cykeltaxi i det gamla Beijing runt i Hungtongområdet. Där gjorde vi ett hembesök hos en av innevånarna som hade haft sin gård i 106 år.

Apropå ingångar. Som ni ser på en av bilderna så finns det två stockar ovanför ingången. Det betyder hur betydelsefull man är. Vanligt folk har inga, Kjejsaren hade tolv. Vid sidan av trappuppgången finns en sten där man kan se vad familjens överhuvud gör. I detta fallet var han tydligen general.

Ingen bridge har det blivit ännu förutom några givar på flygplatsen förstås.

Väl framme på hotellet vid tretiden på eftermiddagen så provade jag att hitta ett trådlöst nätverk. Inga problem, inte heller att koppla upp sig. I got connection. Vi får se hur länge jag får behålla det

Kina har -6 timmar Svensk tid så jag skickar detta typ 16.45.

Nu blir det mera ris och mera pinnar, sedan är det natti natti.

Hälsningar från Kina
Thomas

PS. Ni kan alltid e-posta om ni vill komma i kontakt. DS.






.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Mon 02 October 2006, 08:51

inlägg: 1705
Dag 2:

Hej alla

Idag har det varit en intensiv dag. Vi började 08.30 med att sätta oss i en buss till sommarpalatset. Det är det ställe den numera utdöda Kinesiska kungafamiljen (kejsare och kejsarinnor) brukade tillbringa sin tid från maj-1:a oktober. Sommarstället är på 3 kvadratkilometer och har bland annat en konstgjord sjö som är 2 meter djup och är HANDGRÄVEN. 50 kåkar och en festvåning, förlåt buddisttempel ska det vara.

Efter ett par timmar gick vi in och åt middag i kejsarens tidigare målarrum. Mat som var helt fantastik. Vi hade lite svårt att få flicka på bilden att le, hon med påfågelfrisyren. Vi fick 15 rätter. Kejsarinnans måltider brukade bestå av 120 rätter som tillsammans skulle räcka att föda en 5 personersfamilj i tre år. Dessutom fick hon fyra sådana måltider, om dagen.

Efter sommarpalatset kom vi till ett av världens största universitet (130 000 studenter). Ett gigantiskt campus där vi träffade 14 studenter från deras bridgeklubb. Vi var ett gäng normala klubbspelare som kom dit och förlorade de tre matcherna med 2-69, 13-59, 12-28. Alla spelade stark klöver. Riktigt trevliga var de i alla fall. Han som räknade tävlingen var matematiker och kunde IMP-tabellen och omvandlingstabellen utantill (jag kontrollerade honom förstås).

På kvällen var det tänkt att vi skulle se en akrobatshow, men vi orkade inte det och sköt detta på en annan dag.

En av bilderna visar när en pekinganka skärs upp. Av en anka blir det 120 bitar, som denna kock gjorde på under 2 minuter. Imponerande.

Ha det bra nu alla.

Nya rader kommer i morgon.

Kram
T














.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Mon 02 October 2006, 10:17

inlägg: 1705
Dag 3:

Hej alla.

Idag är det den Kinesiska nationaldagen. Dagen till ära har vi, och uppskattningsvis 10 miljoner kineser, varit på Himmelska fridens torg och hedrat Mao. Före vi kom till torget, som är 6 fullstora fotbollsplaner stort, så berättade vår guide att det som hände 1989, det ska vi inte prata om på torget.

I direkt anslutning till torget finns den förbjudna staden där kejsaren tidigare bodde. Den siste kejsaren hade inga arvingar varför Kineserna numera inte har en kungafamilj. Den förbjudna staden tog 14 år att bygga av 1 miljon arbetare. Det finns 9999,5 rum i förbjudna staden och det var ett imponerade bygge att gå runt i. Mycket mäktigt.

Lite bridge har vi hunnit med innan vi nu ska iväg på middag och Kung-Fu show. Berättar om den i morgon.

Ha det gott,
Kramar
T














.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Mon 02 October 2006, 15:56

inlägg: 1705
Kväll 3:
Ikväll har vi varit på The Legend of Kung Fu. En och en halv timmes otrolig show. Med ett femtiotal riktiga Shaolin munkar fick vi berättelsen om Chun Yi i fem akter. Konster som att ligga på riktiga spjut, tre vassa machetas med spikmatta och en till kompis ovan för sig för att sedan avrunda med att slå sönder ett granitblock på den översta kompisen tillhörde vad vi såg. "Dom är galna" var det några i gruppen som sa, men alla var odelat förtjusta i showen.

Tyvärr fick man inte ta bilder i showen men det finns en hemsida ni kan gå och titta på om ni vill.

» länk

Det är ett intensivt program vi har. Vår guide sa "Är det här semester? Om ni kom till Kina för att sova så kunde ni stannat hemma. Det hade varit billigare och skönare." Det ligger en del i det.

I morgon blir det 700 mil mur och lite annat.

Sköt om er.

Kramar
T




.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Tue 03 October 2006, 19:16

inlägg: 1705
Dag 4:
Det har varit en intressant dag i Kina. Vi har besökt en fabrik där man emaljerar allt möjligt från pennor till stora vaser. Emaljeringstekniken uppfann Kineserna redan för 500 år sedan. Den största vasen ni ser på en av bilderna funderade Anders Wennebeck på att köpa. Det slutade med att han var 1.898.000 kr kort. 2.000 var vad som fanns i plånboken

Kinesiska muren var nästa anhalt. Många myter finns det om den. En är att man kan se den från månen, vilket man inte kan. Att muren ska innehålla enbart människokroppar, vilket inte heller stämmer. Dock dog det uppskattningsvis 7 miljoner människor under byggandet.
Muren är 700 mil lång och kan t.ex. jämföras med en sträckning från Beijing till Stockholm. Den är 7 meter bred och upp till åtta meter hög. Den brantaste lutningen är 85 grader.
Det finns en rätt lång kedja där man som gift par kan gravera sina namn på ett hänglås och sätta fast på muren. Det betyder att kärleken kommer att vara för evigt.
Alltsammans är det ett mäktigt byggnadsverk där man helt enkelt blev tvungen att göra en sak. Spela bridge!

Innan lunchen tittade vi in i Jadefabriken. Tänkte köpa ett smycke (mycket
litet) till någon trevlig flicka. Prislapparna började dock på 2.000 kronor, och då fick man något som var 5x5 mm. Det fick bli andra smycken istället.

Vi hann även med ett besök på Yiyuantang Medicinal Plant Garden där vi blev erbjudna gratis fotmassage efter murenklättringen. En kort föreläsning om Kinesisk medicin. Kineserna har använt sig av örtmedicin i 5.000 år så en hel del erfarenhet ligger bakom användandet av naturmediciner.
Alla fick vi en gratis diagnos av en professor i Kinesisk medicin. Utan att veta något om personerna innan kunde de ställa helt korrekta diagnoser på hälften av deltagarna. Hur? Genom att titta på ögon, hud, tunga och andedräkt. Sedan ta puls på sex olika ställen på handleden.
Misstänker att vi kommer känna oss mycket friskare om ett tag när man druckit lite häxbrygder, hypokondriker som man är.

Kvällen bestod av en akrobatshow där ett nummer var att 13 stycken cyklade på samma cykel. En hel del annat trevlig fick man dessutom se. Dock tyckte alla i gruppen att Legend of Kung Fu var mycket bättre.

Åter på hotellet skulle det spelas lite bridge, vilket fick avsluta denna långa dag.

I morgon ska vi till prutmarknad där Rolexkopiorna går lös från 12 kronor styck. Men Kineserna säger, du betalar ungefär 1 dollar per dag du vill ha den, det är inte längre livslängd. Själv är jag orolig att visarna ska skaka av i landningen på Arlanda.

Vi far sedan på kvällen med tåg i Kinesisk förstaklass (vad det nu innebär) till Xi´an för att se Terrakottaarmén. På tåget blir det bridge i kupéerna. Jag vet inte om det finns Internetuppkoppling på det hotell vi kommer till så detta kan vara sista rapporten på några dagar.

Fridens.
T












.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Thu 05 October 2006, 17:50

inlägg: 1705
Dag 5:
Gårdagen slutade på världens största tågstation som finns i Beijing. Där fanns igen Internetuppkoppling vilket man är lite bortskämd med i Sverige numera.

Dagen började vi med morgongymnastik på Kolberget. Som sann kinesisk senior blev det diverse lekar som vi gjorde med stadens äldre. Allt från aktiviteter liknande friskis och svettis i lågt tempo och fjäderfotboll samt Thai Chi. Den sista visade sig vi inte vara så bra på men vi övar fortfarande.

Efter gymnastiken var det dags för en traditionell teceremoni som uppskattades mycket. Det te jag fastnade för var ett som heter "Olang te" som innehåller ginseng och lakritsrot. Tungan krullade sig efteråt, lite svårt att förklara.

En trevlig lunch och iväg till prutmarknad. För många var det första gången på en prutmarknad. Inte ovanligt började de med sina miniräknare och slog in 5200 Y (ca 5000 svenska). Jag skrev då in 100. Till svar får jag "You joking with me, that is not a real price". Så svarade jag "Yeah, and you joking with me, so give me a reasonable price". Efter det var det dags för förhandling. Vad jag gav? 400 Y för det som låg på 5200 Y i ursprungspris


Dagen slutade på tågstationen och resa i förstaklass sovvagn till Xi´an där dagen har tillbringats.

Fridens T








.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Thu 05 October 2006, 18:08

inlägg: 1705
Dag 6:
Idag kom vi med tåg till Xi´an vid sjutiden i morse. Efter det har det varit en full dag med en hel del aktiviteter.

Efter en del logistiska göromål tog vi oss till Banpo stenåldersby och tittade på bl.a. lerkrukstillverkning som var ca 6000 år gammal. Intressant var att se att kvinnorna styrde hemmet även då.

Terrakottaarmén har det varit en tjat på att man ska se. Innan vi tog oss till utställningen fick vi komma på ett besök i Terrakottafabriken. Tydligen kunde man redan för 2000 år sedan i Kina både göra mycket tåliga lerfigurer och kärl. Under samma tid i Sverige slog vi väl ihjäl varandra med pålar och bodde i grottor

Mötet med den mäktiga terrakottaarmén är en i sanning mäktig upplevelse. Tusentals soldater och hästar i något större än naturlig storlek vaktar kejsare Qin Shi Huangs grav sedan 2200 år. Var och en med sina individuella drag. Detta är ett av världens märkligaste arkeologiska fynd. Ändå ligger större delen av detta fascinerande kulturarv fortfarande outgrävd runt graven.

En välbehövd vila på eftermiddagen var en perfekt uppladdning inför den show och middag som kvällen bjöd på. I traditionell Tang stil bjöds på ett Kinesiskt sång och dans uppträdande.

Nu sitter större delen av gruppen och spelar bridge. Själv har jag möte med John Blund.

Sov gott.
T














.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Carina Wademark [12540]
Sat 07 October 2006, 16:03

inlägg: 1705
Dag 7:

Igår var vi sista dagen i Xi´an och gjorde tre viktiga saker.

Det första var att besöka en av världens äldsta och mest bevarade stadsmurar. I staden Xi´an är muren 13 km lång och skyddade den tidigare huvudstaden, innan Beijing blev huvudstad.
För ungefär 700 år sedan byggdes den och innanför denna mur fanns den kejsarens familj med konkubiner och tjänstefolk. Det vanliga folket fick inte tillbringa tid innanför murarna.
En populär utflykt en del av våra kamrater gjorde var att cykla runt muren.

Den stora Vildgåspagodan var det andra viktiga vi gjorde den dagen. Det är en byggnad som är uppförd av en munk som ägnade 13 år att ta sig till Indien och 17 år att studera Buddism i Indien för att sedan förslå denna underliga byggnad. Den är 64 meter hög i sju våningar och lutar faktiskt en del idag.
Ur religiös synvinkel finns en budda på varje våning som symboliserar olika saker, som t.ex. lyckligt liv, långt liv, rikt liv... Ja ni förstår.

Det sista vi gjorde var att spela en individuell tävling i Bridge. Detta var första gången Ruter spelades med Individuell beräkning (den utgåva som förhoppningsvis kommer i slutet av denna månad). Det var definitivt första gången Ruter användes för att beräkna en Individuell tävling i Kina, det är jag bered att sätta pengar på

Idag och i morgon är det mest transport och lite shopping så detta blir den sista rapporten från Kina.

Tack alla som läst och ett speciellt tack till Rolf Blomqvist på Euroochina som arrangerat resan åt oss.

Läs mer på » länk

Fridens
T











.................................................................................
Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Tillbaka till toppen
Webbsajt

Moderatorer: Thomas Winther [3522], Fredrik Jarlvik [4451], Micke Melander [7164], Johan Grönkvist [8342], Roger Wiklund [10530], Carina Wademark [12540], Tommy Andersson [14659], Björn Andersson [14660], Andreas Jansson [19642], Pontus Silow [87294]

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80