Kommande tävlingar
04/05 Kerstin Strandbergs Minne - IA
08/05 Riksläger - Ljungskile
08/05 Final
Rapporterade tävlingar
29/03 Trosa BS Guld
23/03 Laholmsguldet 2024
17/02 Munka Ljungby Guld
Publicerad: Monday 20 October 2008

Plan 2010


ATT GE MÖJLIGHET FÖR KLUBBARNA ATT ÖKA TRIVSELN

Detta är det ultimata och övergripande målet. Allt annat överskuggas och högsta prioritet måste gälla i denna angelägenhet. Trivs inte våra medlemmar på klubben lämnar de oss, så enkelt är det.

Trivsel är vad medlemmen vill ha och då är det också vad de förtjänar att få. Tillämpningen av Trivsel 2000 reglerna är ett sätt att peka ut den riktning som ger rätt stämning på klubben. Dessa regler måste spridas och bli mer kända.
Våra tävlingsledare måste också döma mycket striktare efter dem.

Systemfloran bör begränsas i bronstävlingar på klubbnivå.

Klubbarnas identitet bör stärkas. Ett sätt är att spela klubbmatcher, där en klubb utmanar grannklubben/grannklubbarna.

Allsvenskan bör framhävas bättre och framförallt division fyra behöver populariseras. Det borde vara standard för våra medlemmar att delta i Allsvenskan. Kanske ska man inrätta division fem för de som just passerat grundkurs två, med huvudsyfte att de ska komma in i systemet.

Överhuvudtaget är lagspel ”en snäll” tävlingsform, så länge man bjuder sina utgångar och slammar. Man blir inte så bestraffad av ett övertrick eller två. Något som faller Agda precis i smaken.

Förbundet bör kontakta någon leverantör av sportartiklar. Klubbtröjor bör vara naturligt vid Allsvenskan och klubbmatcher, just för att stärka identiteten till sin representationsklubb.

Klubbarna måste arbeta mera aktivt med livet utanför själva bridgen. Aktiviteter som klubbfester, V75 spel, tipspromenader och resor faller normalt sett många i smaken. Sidoaktiviteter bör vara en normal del av klubbens verksamhet.

Det är viktigt att aktivera så många som möjligt av klubbens medlemmar. Se till att ge ansvar för klubbens göromål. Ingen uppgift är för liten. För att förstå vad som avses, är att exempelvis ansvara för att det finns mjölk och socker till kaffet.

Väl utbildade funktionärer ger en stabilitet till klubbens verksamhet. Bra tävlingsledare och bridgelärare ger kvalitet. En konstant påfyllnad av nya och utbildade funktionärer bör ske för att trygga klubbens framtid.

Förbundet och distriktsförbunden måste engagera sig i interninformationen så att denna når rätt personer i klubbarna.

En förteckning bör upprättas av förbundet över vilka funktioner/funktionärer varje klubb/styrelse bör/ska ha för att klara av sin verksamhet.

Klubbarna måste prioritera ”fikastunden” i spelet. Detta är en viktig aktivitet och här byggs mycket av trivseln i klubben upp.

Det mesta av arbetet runt om i våra klubbar och distrikt görs av personer som brinner för bridgen, de kallas för eldsjälar. Eldsjälar är som vilken eld som helst, de brinner en stund (som är kort eller lång) och slocknar sedan. Nackdelen som vi ser det, är att många klubbar mer eller mindre dör, då de ledsnar på att arbeta ideellt. Vi måste arbeta fram en plan över hur man ska främja och uppmuntra eldsjälarna och alla de ideellt arbetande.

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80