Kommande tävlingar
04/04 Laholms BK - Guldtävling
10/04 Trosa BS - Guldtävling
13/04 Rimbo BK - Påskguld
Rapporterade tävlingar
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
26/01 Rimbo BK - Jubileumsguld
Publicerad: Thursday 01 January 1970

Så tar du dig till Jönköping

Jönköping har ett mycket strategiskt läge i Norden. Inom en radie på 17 mil bor 2,8 miljoner människor, ca 30% av Sveriges befolkning.

Kommunikationerna är utmärkta, vare sig du väljer flyg, tåg, buss eller bil. Jönköping är ett viktigt kommunikationscentrum och har utvecklats till ett logistikcentrum för Norden. Från Jönköping är det 17 mil till Göteborg, 28 mil till Malmö och 33 mil till Stockholm. E4 och riksvägarna 31, 40 och 47 strålar samman i Jönköping. För dig som kör på biogas finns en väl fungerande tankstation nära centrum!

Flyg

Drygt en mil från Jönköpings centrum ligger Jönköping flygplats som har ett flertal dagliga förbindelser med Stockholm och Köpenhamn. Flera researrangörer flyger charter från Jönköping till olika turistmål såväl vinter som sommar. Jönköping flygplats [Här hittar du länkar och information om flygbolag som flyger från Axamo. Som Skyways, SAS, Nord-flyg, Tryggflyg m fl.]
Besök även Jönköpings flygplats på flygtorget

Busstrafik

Flera bussföretag har omfattande linjetrafik till och/eller via Jönköping. Det gäller t.ex. sträckorna Jönköping-Linköping-Norrköping-Stockholm, Helsingborg/Malmö/Göteborg-Jönköping, Skövde/Karlstad, Örebro, Växjö, Västervik, Köpenhamn och Berlin.

Länstrafiken
Svenska Buss
Swebus Express
Säfflebussen
Expressbussguiden

Tåg

Jönköping har goda lokala och regionala tågförbindelser genom trafiksystemet Vättertåg på sträckan Skövde-Falköping-Jönköping-Nässjö. Vättertåg knyter också an till det nationella järnvägsnätet i Skövde, Falköping och Nässjö. Härigenom har Jönköping goda anslutningar mot t.ex. Stockholm/Malmö-Kastrup-/Köpehamn via Nässjö, Göteborg via Falköping och Stockholm via Skövde. Vättertåg har avgångar i princip varje timme mot Nässjö och Skövde, med ytterligare kompletterande turer under pendlingstid morgon och eftermiddag måndag-fredag.
Till Stockholm tar man sig på tre timmar med en direkt X2000-förbindelse med morgonavgång från Jönköping måndag-lördag. Från Stockholm avgår X2000 till Jönköping sen eftermiddag måndag-fredag, söndag.
Krösatågen BK Tåg tidtabellsupplysning och bokning av biljetter tfn 0771-444 111
Tidtabeller för tåg
Jönköpings central stationsinformation
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80