Kommande tävlingar
23/03 Laholmsguldet 2024
29/03 Trosa BS Guld
04/05 Kerstin Strandbergs Minne - IA
Rapporterade tävlingar
17/02 Munka Ljungby Guld
03/02 Plattliret BK S:t Erik
26/01 JSM Par - Omgång 1
Publicerad: Thursday 25 May 2023

Nya alerteringsregler!

TK har beslutat om nya alerteringsregler för SBF. Dessa träder i kraft från den 1/7 2014.

-Efter många diskussioner och påtryckningar från våra medlemmar inser vi att det nuvarande systemet inte är tillfredsställande. Exempelvis har diskussioner på anslagstavlan visat att par som öppnar med tvåkorts högfärger men kan ha längre sidofärger inte behöver alertera, och så kan vi ju naturligtvis inte ha det. Det är ju öppningar som dessutom är ganska vanliga nu för tiden säger O. Grähs, ordförande i TK.

Den nya alerteringspolicyn innebär i korthet att man delar upp landet i olika sektioner och utgår ifrån vilka system, utspel, markeringar osv.som är vanligast i varje enskild sektion. Sedan anpassar man alerteringsreglerna utifrån detta. Även Stockholm kommer att delas in i separata delar, där Kungsholmen t.ex blir en sektion.

-Det innebär också att vi kommer att starta upp alerteringskommissioner i våra sektioner. Troligen kommer det att bli 26 sektioner och här är det viktigt att spelarna ställer upp, vi behöver kompetent folk till dessa kommissioner. Tanken är att man inte skall träffas på riktiga möten, för att effektivisera det hela kommer diskussioner och dylikt att ske via förbundets forum. Vi har märkt att det är här de skarpaste idéerna föds säger Wåge Riklund, praktikant på SBF.

Mer detaljerad information kommer att skickas ut till respektive distrikt i sinom tid.

Vänligen

TK/SBF

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80