Kommande tävlingar
03/09 Öresundscupen 2022
15/09 Simulutantävling 50 kr
13/10 Simulutantävling 50 kr
Rapporterade tävlingar
07/08 SM Par Open - Final - Omgång 5
07/08 Guldgruvan - Final C
07/08 Guldgruvan - Final A
Publicerad: Thursday 21 November 2013

Disciplinnämnden antar ny policy

I samband med årets Riksstämma informerades om en del förändringar vad gäller DN:s påföljdspolicy. I korthet kan man säga att DN från och med den 1/7 2013 intar en lite tuffare attityd gällande påföljder.

Ni kan läsa mer om den nya policyn på denna sida

Fortsättningen av denna artikel speglar snarare artikelförfattarens syn på saker än vad som kan betecknas som DN:s officiella inställning.

Roger sammanfattar
Det har under den senaste tioårsperioden knorrats en del över att man I princip alltid har haft en “frisläng” hos disciplinnämnden där varning normalt delats ut till de som är anmälda för första gången. Från den 1/7 2013 kommer det inte att vara speciellt vanligt med varning som påföljd då detta enkom kommer att kunna gälla för ringa förseelser.

Styrelsen i SBF har bland annat tittat på våra funktionärers situation när man utarbetat den nya policyn. När det gäller t.ex ”Otillbörligt uppträdande mot funktionär” så kommer det att vara väldigt sällsynt att det kommer att bedömas som en ringa förseelse. Med andra ord; uppträder man korkat mot en tävlingsledare eller övrig funktionär så kan man räkna med att få pausa från allt bridgespel under en period. Våra funktionärer arbetar ofta helt ideellt och skall absolut inte behöva utstå ovett från spelare som inte kan uppföra sig och SBF vill tydligt visa att man värnar om funktionärerna.

Tyvärr har hanteringen av DN-ärenden allt för ofta dragit ut på tiden. Ett normalt DN-ärende skall aldrig ta mer än en månad från att det inkommit till att beslut har fattats och via lite förändringar i arbetsrutiner hoppas vi kunna uppnå detta.

Såväl DN som SBF:s styrelse vill att klubbarna ser till att anmäla brott mot våra stadgar och regler till DN för behandling, istället för att stå passiva.

Har ni några funderingar när det gäller disciplinära frågor är ni hjärtligt välkomna att kontakta mig. Det kan vara allt ifrån en spelare som ständigt går runt med tråkig attityd och skrämmer nybörjare på er klubb till att ni känner att ”Kalle” alltid försöker tjuvkika på era kort…
Tel: 026 - 65 60 77 eller mail
rwi@svenskbridge.se


mvh
Roger Wiklund
DN/SBF

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80