Kommande tävlingar
17/04 INSTÄLLD ... Laholms BK - Guld
08/05 Guld-IAF - BK S:t Erik
01/07 Ölandsveckan 2021 - INSTÄLLD
Rapporterade tävlingar
24/10 SM Par Junior, direktfinal
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
Publicerad: Monday 06 February 2012

Damlandslaget


Roger Wiklund, kapten

Jag har fått den stora äran att leda damlandslaget t.o.m. EM på Irland i sommar. Till min hjälp kommer jag att ha Patrik Johansson som kommer att leda laget på plats under EM samt Carina Westlin som coach.

...... okänd bild, det finns ingen bild 3904
Patrik Johansson, Carina Westlin

Sedan tidigare har jag en relativt god kännedom om många av de spelare som kan vara aktuella för sommarens EM, men jag inbillar mig inte att jag har full koll.
Dock är ju som ni förstår tiden en faktor då vi ju inte har så långt kvar tills det är dags att åka på erövringståg till den gröna ön. Av förberedelseskäl såväl rent spelmässigt men även för att spelarna i laget skall kunna hantera semesteransökningar och dylikt har jag valt en något experimentell väg.

laguttagning

Två par har idag tagits ut till sommarens EM:

Emma och Sandra

Emma Sjöberg- Sandra Rimstedt
Sin unga ålder till trots är det här ett extremt rutinerat par, inte minst när det gäller internationella tävlingar. De har en väldigt hög lägstanivå och stenkoll på sitt system. Emma och Sandra är givna i vårt damlandslag och som kapten är det tacksamt att detta par finns att tillgå.


Marie och Pia

Pia Andersson- Marie Johansson
Pia har under årtionden tillhört den absoluta toppen i bridgesverige, och då inte bara på damsidan. Efter att Marie under några år gått fram som en slåttermaskin i varenda partävling som spelades i södra Sverige slog de sina påsar ihop och bildade ett ytterst slagkraftigt par. De har redan visat att de hör hemma i damtoppen och kommer under sommaren få chansen att bekräfta det intrycket.

Bakom dessa två par finns det långt ifrån något givet val, det finns en hel del vassa par att välja mellan. Vi kommer därför att arrangera en ren uttagningstävling när det gäller den tredje platsen till EM. Antalet par i denna tävling är begränsat till åtta stycken. Skulle fler än åtta par anmäla sig kommer jag att välja vilka som får deltaga, skulle det bli färre än åtta anmälda par är det möjligt att ett antal herr/mixedpar får agera sparringpartners.

Uttagningstävling
All nedanstående information är preliminär, förutom avseende datumen.
Datum: 27-29/4
Plats: Tofta Gård, Orust
Antal brickor: Minst 105
Beräkningsform: IAF el. motsvarande
Kostnader: Resekostnadsfördelning alt. resebidrag. Gratis/kraftigt rabatterat boende samt mat.
Tävlingen kommer att sändas via BBO.
Sista anmälningsdag: 9/3
Anmälan: Via mail till carina@svenskbridge.se
carina@svenskbridge.se

Frågor: roger@vesterhavet.se
rwi@svenskbridge.se
alt. 026/656077
De som anmält sig till tävlingen kommer löpande att uppdateras med information i samma takt som allt preliminärt övergår till att vara definitivt.

I den bästa av världar hade förutsättningarna innefattat ett brickantal om minst 300, jag är medveten om att tävlingen kommer att bli i kortaste laget. Samtidigt hoppas jag att det kan vara en morot för de par som kanske inte vågat ta steget och satsa mot toppen tidigare. Här finns chansen till en landslagsplats, ta den!

Datumen för uttagningstävlingen är kanske i senaste laget. Så här tätt inpå är det dock inte helt enkelt att få ihop allt på ett optimalt sätt, vi får helt enkelt lira med korten vi fått. Förutsättningarna är dock klara, t.o.m. osedvanligt klara när det gäller en landslagsuttagning. Vinst = EM-deltagande.

Inför EM

Vi kommer att försöka hitta ett par dagar i maj då hela laget samlas inför EM. Dessa dagar kommer primärt inte handla om att avverka en massa brickor utan skall snarare ses som en chans för laget att knyta samman och vässa knivarna inför sommarens sammandrabbning.

Utöver det kommer de svenska damerna att spela en träningslandskamp mot Holland den 6-8/4. Laget som då kommer att representera Sverige är:

Pia Andersson-Marie Johansson
Kathrine Bertheau-Jessica Larsson

Högst troligt kommer även detta att sändas via BBO.

Vi kommer att budträna och spela träningsmatcher på BBO. När vi har aktuella matcher kommer vi att annonsera dem via hemsidan.

Avslutningsvis vill jag påminna om att posten som kapten för damlandslaget är vakant efter EM i sommar. Är ni intresserade eller har tips på någon ni tror kan passa för uppdraget så maila
jankamras@comhem.se.


mvh
Roger Wiklund
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80