23/03 Laholmsguldet 2024
Publicerad: Tuesday 30 August 2011

Öppna JVM, Opatija 21-30/8 2011

Officiell hemsida | Resultat | Forumtråd | Sändningsschema BBO | BBO

Så var öppna jvm över för denna gången i och med dagens avslutande finalspel. Bäst bland svenskarna kom Simon - Simon som slutade på en fin 2:a plats i B-finalen. Svenskt hade vi även på 6:e och 7:e plats för Catrin - Moa respektive Irma - Robin. Johan - Daniel hamnade på 11:e plats.

Partävling - kval
Partävlingen börjar med ett första kval där de 32 bäst placerade tar sig till en A-semifinal och resten till en B-semifinal. Från semifinalerna tar sig 16 från A-gruppen och 4 från B, vidare till final, resten har spelat klart.

Semifinalerna spelas idag och vi har ett par i A-gruppen och 3 i B.

Kvalet vanns av Bob Drijver - Ernst Wackwitz från Holland före 3 amerikanska par. Daniel Gullberg - Johan Karlsson slutade 12:a på ca 56%

BAM-turneringen - final
Det blev en tung start för det svenska laget i finalen och efter 7 av 22 ronder låg man delat sist. Svenskarna tog dock sig i kragen och kämpade sig upp till en slutlig 7:e plats.

Segrade gjorde Vickys Vikingar från Norge före USA och Ned Juniorer.

Topp 5
1. Vickys Vikings 65
2. USA 64.2
3. Ned Juniorer 64
4. Australien 1 61
5. Tyskland 59

OBS! Ev. kan det föreligga en överklagan som skiftar om placeringar i toppen.

BAM-turneringen - kval
Kval fredag
Topp 5 från torsdagen blev i stort sett intakt även efter fredagens kval, kroatien och tyskland bytte plats som enda skillnad. Kattbridge slutade på en 15:e plats.

De 8:a bästa från kvalet + topp 4 från lagtävlingen gör idag upp om medaljerna, alla möter alla över 5 brickor.

8. Vickys Vikings 194

Topp 4 Lagtävlingen (utan inbördes ordning)
1. Arg Uru
2. Ned Juniorer
3. Ned Rum
4. Frankrike

Kval torsdag
Lag Sverige håller fast vid sin andra plats efter Australien 1, nu 3 poäng efter. Kattbridge ligger på en 16:e plats av 23 lag just nu. I morgon fortsätter kvalet för att sedan avslutas med en final på lördag.

Kval onsdag
Efter första dagens spel i BAM så ligger lag Sverige på andra plats med 75,6 poäng, bara 2 poäng efter ledande Australien 1. Kattbridge ligger för tillfället på en 11:e plats med 59,6 poäng.

I morgon tillkommer, de som vill, lag från lagtävlingen som blivit utslagna.

Lagtävling - Gröna Hissen Slutresultat
Tyvärr så gick inget av de svenska lagen vidare till slutspel utan de får bägge rikta in sig på BAM-turneringen istället.

Inledning
I morgon, söndag, hålls invigningen för det andra öppna JVM. På måndag drar spelet igång med kval i lagtävlingen. Det blir 2 dagars gröna hissen följt av kvartsfinal, semifinal och final/3-4 pris match på onsdag till fredag. De som åker ur har chansen att spela en board-a-match lagtävling.

På söndag den 28/8 drar partävlingen igång med kval, följt av semifinal på måndagen och finalspel på tisdag. Onsdagen avslutar det hela med prisceremoni.