Kommande tävlingar
06/02 INSTÄLLD ... Plattliret - BK S
17/04 Laholms BK - Guldtävling
08/05 Guld-IAF - BK S:t Erik
Rapporterade tävlingar
24/10 SM Par Junior, direktfinal
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
Distriktets klubbar får en utmaning att fundera över!
Jan Malmström, Hallands BF
Ordförandeträffen torsdag 27/10 lockade inte mindre än 21 deltagare! De flesta klubbar hade minst en representant på plats som fick lyssna på ett mycket inspirerande föredrag av Jan Malmström från Hallands BF och vår konsulent Tommy Andersson. Bl.a. påpekade Jan att en klubb som inte arbetar med utvecklingsfrågor är en långsamt döende klubb och hur viktigt det är med ideella krafter där det finns många som arbetar med planering och genomförande. Många nappade även på idén om 7-kortsbridge Se regler 7-kortsbridge vilket är en lättvariant för att snabbt få igång både spel och budgivning för en som aldrig hört talats om bridge.
Tommy Andersson, rikskonsulent
Tommy redogjorde för det stöd som förbundet kan bidra med bl.a. bridgelärarseminarier, grundkurser i ruter och spader m.m. De stora frågorna som avslutade kvällen handlade om intresset i vårt distrikts klubbar? Är vi villiga att gå in med både ekonomiska och mänskliga resurser för att gemensamt marknadsföra och arbeta med rekrytering från hösten 2012? Samtliga deltagare har som "läxa" att undersöka detta i den egna klubben och återrapportera till VDB:s styrelse senast 27 november. Hoppas det finns stort intresse! Titta gärna in på Hallands egna websida för bridgekurser Bridge i Halland
Hela styrelsen tackar för en trevlig och inspirerande kväll!
111028 Suzanne Larsson

VDBF inbjuder till Ordförandeträff
27 oktober 2011!

VDB:s styrelse sätter i år fokus på nyrekrytering och avser att arbeta fram ett förslag till ett ev. treårigt projekt med start hösten 2012. Vi inbjuder nu samtliga klubbar i distriktet till en träff och uppmanar alla att skicka åtminstone en representant (gärna fler) som ett första steg till detta initativ.


Vi har bjudit in Jan Malmström från Hallands BF för att dela med sig av sina erfarenheter från en liknande projektidé. Hallands BF är nu inne på sitt fjärde i år i en "paraplyorganisation" som bygger på att man samordnar insatser för marknadsföring i samband med nyrekrytering, uppföljning av nybörjare, tävlingsverksamhet, utbildning etc. Vi har även bjudit in vår rikskonsulent, Tommy Andersson, som kan komma att bistå oss i ett sådant eventuellt projekt.


Kom och lyssna, ställ frågor och diskutera! Ta sedan med er era tankar till den egna klubben och diskutera om detta är något som är av intresse för er?
Läs mer om det detaljerade programmet Program för kvällen och anmäl ditt deltagande via följande länk Anmälan till ordf.träff

VDB ersätter resor och bjuder på lättare förtäring.

Varmt välkomna!

111005 Suzanne Larsson

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80