Kommande tävlingar
04/12 Malmö BK - Guld
08/01 Gävleguldet
17/01 Simultan ingår i guldrallyt
Rapporterade tävlingar
17/11 Partävling, Simultan
17/11 Guldsimultan
17/11 Trivselbridge SBF - Simultan G
Protokoll fört vid sammanträde 070906

Närvarande: Gunnar Elmroth, ordförande
Annica Fallini
Irene Molander
Klas-Håkan Jakobsson
Kenneth Fredriksson


§ 12 Öppnande samt godkännande av föredragningslista
Ordföranden Gunnar Elmroth hälsade välkommen. Föredragningslistan för mötet godkändes.

§ 13 Föregående protokoll
Protokoll från sammanträde 070613 godkändes.
Kommentar till § 10 om T-shirt med logga: det visade sig att det blir ganska dyrt med tryck av t-shirts då loggan innehåller många färger. En möjlighet är att göra brodyr på en pikétröja. Då blir dock prisbilden en helt annan. Beslöts att avvakta med frågan.

§ 14 Onsdagsbridgen
Första spelkvällen för säsongen avverkades 5 sep med endast 8 spelare. Eftersom det var säsongspremiär och många säkert inte uppfattat att spelkvällarna börjat så får vi göra lite propaganda. Spelkalendrarna har nu kommit men tyvärr saknas onsdagsbridgens spelprogram av någon anledning. Beslöts att i dom kalendrar som skickas ut till medlemmarna i klubben bilägga spelprogrammet för onsdagsbridgen.
Onsdagsbridgen kommer att på försök använda handikappbelastning på sina tävlingskvällar. Därmed blir tävlingarna jämnare och mera ovissa om vilka som står som slutsegrare vid kvällens slut. För samtliga tävlingar delas rallypoäng ut till deltagarna som vid spelårets slut innebär prisplatser till dom som samlat mest poäng.
Vid senaste mötet beslöts att spelavgiften skall vara 50 kr inkl fika. Detta kompletterades nu med att för juniorer gäller 40 kr inkl fika.

§ 15 Ligan 2007/2008
Vid genomgång av antalet lag till årets Liga konstaterades att vi för närvarande endast har
7 lag aktuella till start. Diskuterades vilka möjligheter som finns att aktivera ett åttonde lag till
A-gruppen samt hur vi engagerar spelare till den planerade B-gruppen. Konstaterades utifrån fjolårets spellista att flera lag utnyttjar ett stort antal reserver. Det borde gå att få loss ett lag till av alla reserverna.

Beslöts att vid kommande söndagsbridge samt onsdagsbridge försöka få upp intresset att bilda fyrmannalag och ställa upp i en B-grupp på ligan. Spelformen borde vara passande för mindre rutinerade spelare då spelstressen inte blir lika som vid en partävling. Ett färre antal brickor spelas, förslagsvis 20 samt tävling endast var 14:e dag. Genom handikappberäkning bör matcherna också bli jämna.

§ 16 Allsvenskan div III
Storsjöbygdens BK står som arrangör för 1:a och 2:a spelomgången av allsvenskan div III. Inbjudan till lagen har skickats ut av Kenneth. Spelledare under första spelomgången blir
Klas-Håkan Jakobsson.

§ 17 Ekonomi
Irene informerade om att distriktsförbundet har en fordran på klubben för avgifter avseende DM-lag för åren 2006 och 2007. Pga bland annat missförstånd på vilket ruterkonto dessa avgifter dras så har detta felaktigt belastat distriktsförbundet och inte Östersunds BS som varit arrangör. Irene utreder tillsammans med Bertil Frelin och Göran Mattsson hur stort belopp det rör sig om samt slutreglerar skulden till förbundet.

§ 18 Tävlingskalendrar
Den efterlängtade spelkalendern har nu kommit och delas ut till spelarna i klubben. Till dom medlemmar som inte nås personligen via kommande veckas tävlingar, kommer kalendern att skickas per post tillsammans med spelschemat för onsdagsbridgen.

§ 19 Övriga frågor
Då inga övriga frågor fanns så avslutade ordföranden mötet.

Vid protokollet
Kenneth Fredriksson, sekreterare


Justeras
Gunnar Elmroth, ordförande

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80