Kommande tävlingar
04/05 Kerstin Strandbergs Minne - IA
08/05 Riksläger - Ljungskile
08/05 Final
Rapporterade tävlingar
29/03 Trosa BS Guld
23/03 Laholmsguldet 2024
17/02 Munka Ljungby Guld
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Lerums BK
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

Storstädning på klubben

Författare Post
Britt-Marie Wahlgren [25905]
Sun 26 August 2012, 08:16
Registrerad medlem #25905
inlägg: 42
I torsdags var det dags för den årliga storstädningen. Vi var 19 glada medlemmar som träffades på klubben och startade med fika för en genomgång av arbetsuppgifter.
Ingemar och Hasse tog tag i utemöblerna, som blivit urblekta och trista. De skrubbades och blev riktigt fina. När de torkat kommer de att oljas in. Mats och Roger fixade också med den yttre miljön. Det är mycket som skall snyggas till med träaltanen och den nya entrén! Leif B satte igång med att städa av grillen, som var mer än lovligt kletig. Lasse fick se till att alla blommor utanför lokalen fick vatten och ansades samt att städa ur blomlådan.
Inne i lokalen satte Stig igång med att ta bort fläckar på mattorna. Han fick hjälp av Lars-Inge. Lars Peter plockade fram en stege och såg till att alla våra fönster tvättades – både in- och utvändigt. Förråden behövde röjas, och Inger och Lennart tog hand om städförråden och Christina, Ragnar och Britt-Marie om materialförråden. Leif N fick krypa upp på förrådstaket och göra en raid där. Bort med det som egentligen inte behövs, så vi får lite luft mellan prylarna och hittar bättre! Mavis och Ulla fick ta hand om de båda köken. Barbro fick ansvar för att förbereda maten.
Ronny hade en del förberedelser inför måndagens lagstege. Han tillverkade bl.a. guidekort som laminerades. Leif N la också brickor till den tävling som vi skulle ha efter städning och mat.
Efter några timmar var allt fräscht och snyggt. Den rengjorda grillen hade laddats med kol och tänts. Det var dags att grilla kött och duka för mat. Vi åt en god köttbit med potatissallad och grönsallad. Vi skålade i Loka och lättöl och slog oss för bröstet lite. En sådan härlig gemenskap vi har i vår klubb! Måltiden avslutades med en god efterrättskaka som Mavis bakat och kaffe.
Så var det dags för tävling, och vi spelade en vanlig partävling. På prisbordet fanns ostbrickor och lingonsylt. Lars-Erik har gjort vackra ostbrickor, som vi har fått och kan ladda med ostar och använda vid behov. Roger hade plockat lingon och gjort rårörd lingonsylt.
Det blev en jätte-trevlig dag! Så kul det kan vara att arbeta tillsammans!
Britt-Marie

Några bilder från städdagen:





Tillbaka till toppen

Moderatorer:

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80