Kommande tävlingar
04/05 Kerstin Strandbergs Minne - IA
08/05 Riksläger - Ljungskile
08/05 Final
Rapporterade tävlingar
29/03 Trosa BS Guld
23/03 Laholmsguldet 2024
17/02 Munka Ljungby Guld
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Spader
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

.

Gå till sidan   <<        >>  
Författare Post
Håkan Lindegren [2831]
Sun 22 August 2010, 09:37
Registrerad medlem #2831
inlägg: 12
Jag tycker att förslaget om att skilja på sak och person är jättebra.

Det här forumet kommer nog att utvecklas i riktning mot fler
inlägg som inte är ironiska. Men det kommer knappast att gå fort.

Ja, ja! Jag vet! Är ju själv skyldig till ironier. Kanske borde
jag hålla käften?

Aj satan! Nu fick jag fel på datan. Kan inte skriva mer.

Tillbaka till toppen
Göran Hestner [92606]
Sun 22 August 2010, 09:52
Registrerad medlem #92606
inlägg: 315
Ingerun Syrén-Sjösvärd[33279 skrev ...
]
Göran Hestner[92606 skrev ...
]
Om jag här och nu författar ett klart längre inlägg än de övrigas i denna tråd samt där till vågar mig på att delge ytterligare teoretiska resonemang som manar till fortsatta sådana för att våra gemensamma intellekt tillsammans kan åstadkomma större saker än vi var för sig kan göra enskilt, och där med samtidigt bryter trådskaparens ämne, kommer jag då att fortsättningsvis stöta på syrliga, raljerande, rent av hånskrattande kommentarer från t ex Andreas K, Torbjörn J, POS m fl eller för den delen nya prenumeranter av denna attitydyttring gentemot mig tror ni?

Det kan vara så.

Jag vet inte om du räknade in mig där eller ej men jag småirriterar mig också på vissa saker du skriver.

Jag uppfattar en attityd att du själv anser att du vet lite bättre än alla oss andra och det är nog egentligen mest det som irriterar just mig. Jag håller helt enkelt inte med om att du gör det. Lärdom innebär inte automatiskt visdom.

Tack för uppriktigt och samtidigt trevligt bemötande. Se där vad lätt det kan vara egentligen, att såväl bemöta som att vara ärlig utan att vara oförskämd.

Nej, jag räknar inte in dig Ingerun!

Att verka överlägsen är givetvis inget jag eftersträvar. Sådant bara hindrar människor från att klara av att ta till sig av tänk som i lägre eller högre grad tidigare förbisetts. Men visst - ibland upplever jag mig se ett steg längre, och då är det väldigt svårt att inte framstå som överlägsen om man vill visa att det finns fler och högre nivåer på kunskapens stege.
När det gäller bridgeteoretiska frågeställningar upplever jag mig å andra sidan inte sällan vara klart underlägsen många andra här. Därför skriver jag sällan om bridgeen. Upplever mig helt enkelt alltför sällan ha något att tillföra där. Utan att anse att det skulle ge mig mig några direkta rättigheter, men efter närmare fyra kanidatexamena i humaniora är det å andra sidan oundvikligt att inte anse sig ha mycket att tillföra när det gäller människan och villkoren för hennes existens och samexistens med andra människor. Synd bara att jag tydligen klarar av det dålligt och kanske rent av kontraproduktivt, att förmedla delar av sådant jag kan och förstår allra mest om.
-----------------------
VARNINGSSKYLT ANG. ETT INFALL:
Jag har klättrat på önskningens stege,
jag har gått ett par fjät så jag vet
att den stegen är hög som en himmel
och djup som en evighet


(Ferlin. Bäst i Roffe Wikströms tappning för övrigt)
---------------------------------------------------------------
"Lärdom innebär inte automatiskt visdom", skriver du också.

Kloka ord av dig. Medhåll utan reservation.
Men visdom utan lärdom når å andra sidan aldrig samma djup som med.

Jag suger som sagt antagligen på att kunna dela med mig av sådant jag upplever viktigt och här förbisett, utan att väcka dessa emotioner. Skall fokusera på en föränding där.

Ingerun Syrén-Sjösvärd[33279 skrev ...
]
När Pocken kom med ett bemötande var ditt svar att det var inte du själv som tyckte så. Och då undrade jag varför du skrev det.


Det KAn ha varit jag, men behövde inte vara det. Det är nämligen irrelevant vem jag är som skriver det – frågan är om det som skrivits är relevant och kan väcka nya tankar som leder till vidgade kunskaper och synsätt, eller inte!
Jag och min sambo diskuterar kontinuerligt allt möjligt; barnuppfostran, politik, gränsen för ärlighet, villkoren för kulturell utveckling o s v. Vanligen anlägger vi då motsatt ståndpunkt i förhållande till den andre (fast man oftast är eniga). Syftet är att man med motargumentationen tvingas slipa sina egna argument och tvingar en att reflektera kring just VARFÖR man tycker som man tycker. På så sätt städar man undan ur sin världsuppfattning sådant som bara är oreflekterade attityder, och som alltså egentligen inte ÄR ens egna åsikter. Man bara trodde det. Om man inte VET varför, och kan förklara HUR man tycker något ÄR det nämligen ingen åsikt, utan bara en sketen attityd. Den kan förvisso vara med verkligheten överensstämmande för det, men så länge du inte begriper hur detta skulle kunna gå till, bör man tiga med sådana. Man vill ju gärna vara med och skapa sig själv, och för det krävs det reflektion, modet att våga ställa sig frågor och analys!
Ingerun Syrén-Sjösvärd[33279 skrev ...
]
Jag tycker inte att du skall sluta att skriva!

Tack, och jag kommer förmodligen heller inte att göra det. Till glädje för Ursus Arctos i skogen kanske inte minst.

Ps. Nu skall vi ut o plocka lingon hela familjen!




<º))))><l

Tillbaka till toppen
Lars Backström [11442]
Sun 22 August 2010, 10:46
Registrerad medlem #11442
inlägg: 240
Mats Nilsland[4773 skrev ...
]
Jag har själv varit med om att ingen kommenterat mitt inlägg. Det är väl ändå den värsta behandling man kan få:)

Jag håller med Mats här. Men antagligen var det väl ett ovanligt fånigt inlägg. För övrigt: är det verkligen någon som blivit oförtjänt illa behandlad i forumet? Jag har inte lagt märke till det i så fall.


» länk
Tillbaka till toppen
Webbsajt
Ingerun Syrén-Sjösvärd [33279]
Sun 22 August 2010, 11:52
Registrerad medlem #33279
inlägg: 414
Göran Hestner[92606 skrev ...
]
Ingerun Syrén-Sjösvärd[33279 skrev ...
]
När Pocken kom med ett bemötande var ditt svar att det var inte du själv som tyckte så. Och då undrade jag varför du skrev det.


Det KAn ha varit jag, men behövde inte vara det. Det är nämligen irrelevant vem jag är som skriver det – frågan är om det som skrivits är relevant och kan väcka nya tankar som leder till vidgade kunskaper och synsätt, eller inte!
...



Motargumentationen stannar av ifall du efter halva diskussionen påstår att det inte var du som tyckte det du skrev och därför inte vill försvara det. Det blir ett sätt att slippa ta ansvar för vad du skrev/sa.





Tillbaka till toppen
Webbsajt
Torbjörn Jönsson [6268]
Sun 22 August 2010, 13:48
Registrerad medlem #6268
inlägg: 929
"Ingen tar skit i de lättkränktas land" är en bok av David Eberhard. Han är överläkare och specialiserad på psykiatri och visar på det fenomen att trots (eller troligare tack vare) att vi lever i världens tryggaste land har vi aldrig haft mer ångest än nu.

Och aldrig har vi blivit mer kränkta skriver han. Talar läkaren om för oss att vi borde banta för att inte lämna in för tidigt, då blir vi kränkta och springer till tidningarna. Samtidigt finns det svaga i vårt samhälle med verklig anledning att känna sig kränkta. Men det är inte de som skriker högst.

Göran Hestner är både kränkt och skriker högt. Men så är han också ett fint exempel på en produkt ar vårt trygga samhälle. Jag har väl själv varit med om att finansiera hans åtminstone sju år på universitet (han skriver själv att han har närmare 4 kandidatexamina). Och jag gör det gärna för jag började på Trelleborgs Gummifabrik måndagen efter lumpen och jag har alltid ångrat att jag inte läste vidare efter gymnasiet.

Men vad har jag egentligen fått för mina skattepengar?

Vid ett flertal tillfällen har Hestner förfäktat idéen att man skall skilja på person och åsikt:

Göran Hestner[92606 skrev ...

Även av denna anledning vill jag åter igen poängtera vikten av att skilja på sak och person. OAVSETT vad man tycker om en persons ÅSIKT, attackera, ifrågasätt, motargumentera ÅSIKTEN och lämna innehavaren ifred. Tillskriv alltså inte en innehavare egenskaper mot bakgrund av dess åsikt(-er).

Det är bara det att med MAN menar han alla andra än Göran Hestner ...

Göran Hestner[92606 skrev ...
]
... kommer jag då att fortsättningsvis stöta på syrliga, raljerande, rent av hånskrattande kommentarer från t ex Andreas K, Torbjörn J, POS m fl eller för den delen nya prenumeranter av denna attitydyttring gemtemot mig tror ni?

Här blir jag och och resten av förbrytargalleriet uthängda i en tråd som vi inte ens medverkat i. Nog känns det som om det är oss personligen han angriper (och inte våra åsikter).

Och varför är han sur? Jo, så här skrev jag i en annan tråd:
Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]
Andreas Könyves[4590 skrev ...
]
Torbjörn är en person som jag uppskattar i allra högsta grad. Inte minst att han har glimten i ögat och alltid har stor distans till sig själv.

Du glömde att jag är rik, vacker och hade högsta betyg i geografi i nian på högstadiet.

Mer än så här krävs det tydligen inte i dagens Sverige för att man skall känna sig kränkt. Men han tolkade det kanske som: "du, jag skiter faktiskt i att du har fått högsta betyg på en uppsats och det är bara löjligt att du använder det och uppräkningar av dina akademiska meriter för att ge tyngd åt dina åsikter".

Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]
PO Sundelin[1171 skrev ...
]
... trist med Ostende - tror vi hade haft kul.

Det är först nu som jag inser att det var förutbestämt. Av min hustru ...

Och det här fick han kanske till att bli: "det här är ett bridgeforum, du får gärna avvika från ämnet eftersom det kan vara väldigt berikande men inte med en lång, dryg, mer eller mindre obegriplig, föreläsning i ditt eget smala favoritämne!"

Ingen skall behöva känna sig rädd för att ha en åsikt, alldeles oavsett om den är både dum och skriven på dålig svenska, här på anslagstavlan. Alla skall med! Det är bra och viktigt att vi uppmärksammar och påpekar dåligt uppförande. Lyssna bara inte för mycket på Göran Hestner för där är det mycket snack och lite verkstad!
Tillbaka till toppen
Göran Hestner [92606]
Sun 22 August 2010, 16:53
Registrerad medlem #92606
inlägg: 315
Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]
Göran Hestner är både kränkt och skriker högt. Det är bara det att med MAN menar han alla andra än Göran Hestner ...
Göran Hestner[92606 skrev ...
]
... kommer jag då att fortsättningsvis stöta på syrliga, raljerande, rent av hånskrattande kommentarer från t ex Andreas K, Torbjörn J, POS m fl eller för den delen nya prenumeranter av denna attitydyttring gemtemot mig tror ni?

Här blir jag och och resten av förbrytargalleriet uthängda i en tråd som vi inte ens medverkat i. Nog känns det som om det är oss personligen han angriper (och inte våra åsikter).

Här har du en poäng Torbjörn. Inkonsekvent - javisst! Jag talade till bönder på bönders vis och du träffar tavlan när du nu avfyrar denna iakttagelse. Böjer mig för detta.

Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]
Och varför är han sur? Jo, så här skrev jag i en annan tråd:
Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]
Andreas Könyves[4590 skrev ...
]
Torbjörn är en person som jag uppskattar i allra högsta grad. Inte minst att han har glimten i ögat och alltid har stor distans till sig själv.

Du glömde att jag är rik, vacker och hade högsta betyg i geografi i nian på högstadiet.

Mer än så här krävs det tydligen inte i dagens Sverige för att man skall känna sig kränkt. Han läste kanske in: "du jag skiter faktiskt i att du har fått högsta betyg på en uppsats och det är bara löjligt att du använder det och uppräkningar av dina akademiska meriter för att ge tyngd åt dina åsikter".

Eller vid ett annat av mina inlägg: "det här är ett bridgeforum, du får gärna avvika från ämnet eftersom det kan vara väldigt berikande men inte med en lång, dryg, mer eller mindre obegriplig, föreläsning i ditt eget smala favoritämne!"

Den första av dina ur tidigare trådar hämtade repliker ovan har jag inte alls haft några problem med, och det andra har jag inte ens något minne om att du skulle ha författat. Hur gammalt var det?

Så du har dessvärre HELT FEL i dina påståenden ovan Torbjörn, att det skulle vara p g a dessa.
Du gör ett oförankrat påstående:

"Och varför är han sur? Jo, så här skrev jag i en annan tråd:"

Dessvärre är lögn!
Inte vackert!
Bättre kan du!
Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]
Ingen skall behöva känna sig rädd för att ha en åsikt, alldeles oavsett om den är både dum och skriven på dålig svenska, här på anslagstavlan. Alla skall med! Det är bra och viktigt att vi uppmärksammar och påpekar dåligt uppförande. Lyssna bara inte för mycket på Göran Hestner för där är det mycket snack och lite verkstad!

Jag ger dig respekt för din iakktagelse och påpekande att jag inte ju kunde låta bli att själv göra mig till representant för det jag ogillar. Även om du knappast borde ha några problem med det i sig!?

"Ingen skall behöva känna sig rädd för att ha en åsikt, alldeles oavsett om den är både dum och skriven på dålig svenska, här på anslagstavlan. Alla skall med!"

Skriver du! Det är ju fantastiskt bra!
Står du för detta på riktigt Torbjörn och kanske till och med är beredd att stå upp för det också och visa det i handling, så är då åtminstone jag skitnöjd. Ser fram emot att bli bemött i enlighet med detta! Tack!





<º))))><l

Tillbaka till toppen
Göran Hestner [92606]
Sun 22 August 2010, 17:01
Registrerad medlem #92606
inlägg: 315
Torbjörn Jönsson[6268 skrev ...
]Ingen skall behöva känna sig rädd för att ha en åsikt, alldeles oavsett om den är både dum och skriven på dålig svenska, här på anslagstavlan. Alla skall med!

Och jo en sak till angående detta du skriver Torbjörn (och alla andra).

Visar det sig att ovanstående verkligen också efterlevs så kommer ju desstuom 80 - 90 % av alla mina långa inlägg aldrig att behöva skrivas framöver. En anledning så god som någon. Tänk två flugor i en smäll!




<º))))><l

Tillbaka till toppen
Hans Kvick [2878]
Sun 22 August 2010, 17:06
Registrerad medlem #2878
inlägg: 42
Vi är redan i dag många som har svårt att förstå nödvändigheten av dessa (allt för) långa inlägg.
Tillbaka till toppen
Torbjörn Jönsson [6268]
Sun 22 August 2010, 17:36
Registrerad medlem #6268
inlägg: 929
Göran Hestner[92606 skrev ...
]
Så du har dessvärre HELT FEL i dina påståenden ovan Torbjörn, att det skulle vara p g a dessa. Du gör ett påstående:

"Och varför är han sur? Jo, så här skrev jag i en annan tråd:"

Det är lögn! Inte vackert! Bättre kan du!

Vad är sanningen då?

(jag har editerat mitt tidigare inlägg så att du kan följa med bättre)
Tillbaka till toppen
PO Sundelin [1171]
Sun 22 August 2010, 17:40
Registrerad medlem #1171
inlägg: 1602
Göran Hestner[92606 skrev ...
]
Andreas Könyves[4590 skrev ...
]
Jag tänker inte ...citera ur privata mail ....

...Återge hela klabbet.....inklusive den senaste veckans kommenterade i forat.


Ett förstulet leende vågar man sig kanske på utan att utnämnas till hånflabbare. "Forat" finns det väl inget som heter.


Tillbaka till toppen
Gå till sidan   <<        >>  
Moderatorer: Thomas Winther [3522], Fredrik Jarlvik [4451], Micke Melander [7164], Johan Grönkvist [8342], Roger Wiklund [10530], Carina Wademark [12540], Tommy Andersson [14659], Björn Andersson [14660], Andreas Jansson [19642], Pontus Silow [87294]

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80