Kommande tävlingar
06/06 Inställd ... Patton lagguld -
25/06 Ölandsveckan 2020 - A-final I
11/07 SM Lag Mixed
Rapporterade tävlingar
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
26/01 Rimbo BK - Jubileumsguld
Svensk Bridge - Spader :: Forum :: Örebro läns BF
<< Föregående tråd | Nästa tråd >>   

DM-tävlingar

Författare Post
Bertil-G Johnson [10514]
Wed 17 November 2004, 10:06
Registrerad medlem #10514
inlägg: 248
Hörni, tävlingskommittén!

Som nyinflyttad i distriktet har jag hittills stött på två DM-tävlingar och båda har väckt förundran.

Först DM-par för seniorer som jag nätt och jämt lyckades upptäcka, trots att jag kontinuerligt söker av nätet. Uppenbarligen var det många som inte hade upptäckt det alls. Åtta par måste betraktas som ett monumentalt misslyckande och jag tvekar inte att hänföra det till usel information.

Så DM-lag, där kvalomgången (tänkt att ta en hel helg) blev inställd på grund av lågt deltagande. Knackig information även här. Dessutom: inte en rad på websidan om att tävlingsomgången ställts in!

När nu inbjudan ändrats, finns ett nytt anmälningsdatum! Ska de som inte anmält sig till kvalet nu kunna anmäla sig till finalen? Och vad betyder det i så fall för spelprogrammet?

Det som verkligen bekymrar mig är att distriktet inte verkar särskilt engagerat i sin viktigaste uppgift: att arrangera och "sälja" mästerskapstävlingarna.
Tillbaka till toppen
Linus Jorner [67]
Fri 19 November 2004, 19:57
Registrerad medlem #67
inlägg: 41
Vi börjar med informationen... En av den nya styrelsens första åtgärder var att samla aktuell information från distriktets klubbar, med styrelse, postmottagare, och aktuell epostadress, delvis eftersom klagomål på bristande information framkommit under föregående styrelses tid.

Förutom att inbjudningar funnits i god tid på hemsidan (om du inte hittar dem ligger de under länken "Tävlingar" till vänster på sidan), så sändes även inbjudningar ut i samma goda tid till samtliga klubbar. På min klubb fungerar det så att postmottagaren sätter upp inbjudningar i klubblokalen, på särskilda anslagstavlor avsedda för dessa ändamål, en för distriktets tävlingar, en för klubbens icke ordinarie tävlingar, en för andra klubbars tävlingar. Ofta kombineras dessa med anmälningslistor, där någon av klubbens eller distriktets representanter ansvarar för att anmälda par vidarebefordras till lämplig ort.

På detta sätt fungerar det uppenbarligen inte i alla klubbar i distriktet. Personligen ser jag det som klubbens angelägenhet att skaffa en postmottagare som vidarebefordrar information till intresserade medlemmar på lämpligt sätt, men har du andra idéer är du välkommen att framföra dem till TK. Fungerar det bättre på ett annat sätt kan vi säkert ändra våra vanor.

Antalet par/lag i DM-tävlingar så. Till att börja med är vi ett litet distrikt, både geografiskt och medlemsantalmässigt. Däremot har vi bridgemässigt en väldigt stark topp i förhållande till antalet medlemmar, vilket innebär att chansen för "normala klubbspelare" att kunna ta sig till SM-(semi)final i någon disciplin är mycket liten, då få platser finns att tillgå. Jag har många gånger när jag har frågat "Varför ska inte ni spela?" fått till svar att man tycker sig vara chanslösa. Ond cirkel, javisst. Har du förslag på hur vi bryter den utan att äventyra ekonomin är jag tacksam. Åtta par i senior-DM är för övrigt faktiskt ett par mer än föregående år...

Årsmötet bestämde upplägget för DM-lag, med kvalspel en helg, och TK hade endast att följa dess beslut. Informationen fungerade på precis samma sätt beskrivits ovan, men dessutom ägnade TK tid åt att personligen ringa upp spelare som haft lag föregående år och som kunde tänkas vilja vara med igen men inte anmält sig. Många anförde som skäl till att de inte kunde deltaga, att de inte fick ihop lag till den helgen. Uppenbarligen var inte upplägget något som passade distriktet, och kommer säkerligen att ses över till kommande säsong.

Inställandet av kvalet rapporterades dels på hemsidan (klicka till exempel på länken "DM-lag"), dels personligen till samtliga lagkaptener. Jag har svårt att se varför ytterligare informationskällor skulle behövas.

Huruvida de lag som inte anmält sig till kvalet skulle få anmäla sig till finalen har debatterats flitigt. Jag ser två starka argument för att tillåta nya lag:
1) Ett lag kan ha valt att inte anmäla sig till kvalet på grund av att lagets medlemmar inte kunde spela kvalhelgen. Däremot är det mycket möjligt att de kan spela finalhelgen.
2) Ju fler lag vi får, desto fler har möjlighet att gå till SM-semi.

Vad det betyder för spelprogrammet blir nog en fråga för TL, och är förhoppningsvis inget spelarna behöver bekymra sig om, eftersom speldatum för finalen är utsatt sedan länge. Har du farhågor angående TL:s kompetens kan du ju kontakta TK.

Slutligen, angående din bekymran om distriktets engagemang i tävlingsverksamheten, så är min personliga uppfattning att den baseras på den något bristande perceptionsförmåga som uppvisats tidigare i ditt inlägg, men har du förslag på hur organisationen kan förbättras så lyssnar vi gärna. Distriktet är till för spelarna, och inte tvärtom.
Tillbaka till toppen
Bertil-G Johnson [10514]
Sat 20 November 2004, 15:30
Registrerad medlem #10514
inlägg: 248
Linus,

Tack för utförligt svar. Jag ska gärna ägna lite fundering åt de frågor du returnerar.

Jag tycker fortfarande att åtta par i DM seniorer är förskräckligt dåligt men accepterar förstås din förklaring. Fast nog är det väl en utmaning inför kommande år? Själv ska jag börja med att gräla på de klubbledningar jag stöter ihop med.

På en punkt måste jag emellertid ställa mig fortsatt frågande. På fredagen före det tänkta lagkvalet hittade åtminstone inte jag någon uppgift på websidan om att tävlingen var inställd. Fanns den verkligen? Och i så fall gömd var (klick på "DM-lag" ledde till oförändrad inbjudan)?


Tillbaka till toppen
Linus Jorner [67]
Sat 20 November 2004, 17:59
Registrerad medlem #67
inlägg: 41
Jag vet faktiskt inte exakt när informationen anslogs på hemsidan, men hemsideansvarig tillsändes informationen onsdag kväll, då beslutet togs i samband med anmälningstidens utgång. Själv tittade jag inte på hemsidan just de dagarna.
Tillbaka till toppen

Moderatorer:

Hoppa:     Tillbaka till toppen

Forum theme loosely based on Invision Power Board
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80