Kommande tävlingar
06/06 Inställd ... Patton lagguld -
25/06 Ölandsveckan 2020 - A-final I
11/07 SM Lag Mixed
Rapporterade tävlingar
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
26/01 Rimbo BK - Jubileumsguld
Hur ska jag som funktionär gå till väga när en spelare tar med sig ölglaset från cafeterian till spellokalen – ska jag avvisa denne direkt och anmäla vederbörande till Disciplinnämnden omgående?
Sannolikt inte. Det handlar i första hand om att informera om vilka regler som gäller. Du talar således om för spelaren att alkoholförbud gäller i spellokalen och att ölen varken får medföras till eller drickas där. Normalt stannar det därvid. Om spelaren trots allt protesterar och inte åtlyder funktionärens direktiv, ska spelaren informeras tydligt om vad påföljden kan bli om han vägrar att lyda. Förhoppningsvis är saken nu utagerad. Om spelaren ändå inte åtlyder funktionären, ska spelaren avvisas och anmälas till DN. Det är således först när spelaren vägrar att åtlyda funktionärens direktiv eller upprepat försöker bryta mot regelverket som en tuffare attityd krävs.

Svara på detta COMLAN_321 COMLAN_322
Frequently Asked Questions
 Får jag dricka en folköl till smörgåsen i fikapausen?
 Får jag dricka lättöl vid spelbordet?
 Om jag köper en folköl i cafeterian, får jag då dricka den utomhus, t ex i rökrutan utanför klubblokalen?
 Får jag dricka alkoholhaltig dryck till lunchen/middagen trots att speldagen inte är slut?
 Får jag ta med mig alkoholhaltig dryck som jag förvarar dolt, t ex i kapprummet eller på en toalett, i akt och mening att senare dricka i dess cafeteria/restaurang eller utomhus?
 Får jag ta med mig alkoholhaltig dryck som jag förvarar i cafeterians kylskåp, i akt och mening att senare dricka i dess cafeteria/restaurang eller utomhus?
 Jag driver verksamhetens café/restaurang – är det tillåtet för mig att passera genom spellokalen till cafeterian/restaurangen med t ex en kasse med folköl för cafeterians räkning?
 På väg hem från jobbet har jag handlat alkohol till helgens fest, men upptäcker att jag inte hinner hem innan kvällens bridgespel. Får jag då ta med kassen med alkohol till spellokalen (jag har ingen bil att förvara den i), eller hur gör jag?
 Vi brukar ha vinflaskor som priser då och då, t ex vid höstavslutning eller som rallypriser. Kommer det att vara förbjudet nu?
 Gäller regelverket även funktionärer och åskådare?
 Hur ska jag som funktionär gå till väga när en spelare tar med sig ölglaset från cafeterian till spellokalen – ska jag avvisa denne direkt och anmäla vederbörande till Disciplinnämnden omgående?
  [ Back to Categories ]  [ Sök ]  [ Submit a Question ]
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80