Kommande tävlingar
03/09 Öresundscupen 2022
09/09 Superettan . Rond 1-5
09/09 Elitserien .... Rond 1-5
Rapporterade tävlingar
07/08 SM Par Open - Final - Omgång 5
07/08 Guldgruvan - Final C
07/08 Guldgruvan - Final A
Publicerad: Monday 24 September 2012

Årets klubbledare 2012

MK har utsett Bertil Strand, BK Ruter till årets klubbledare 2012.


Bertil Strand får utmärkelsen Årets klubbledare av Vice ordförande Jan Kamras

Även i år fanns det ett relativt stort antal nominerade, 12 st, och MK hade ett digert arbete att utse pristagaren.

De som spelat Bridge under en längre period känner säkert till Bertil, redan på sjuttiotalet presenterade han sitt datoriserade beräkningsprogram "BARRO". Detta följdes senare av "BARRO II" som bland annat användes under Tylösandsveckan och Bohusläns egna bridgeveckor i Uddevalla. Tillsammans med bland annat Bengt Jungerfelt och Anna-Britta Brorsson ledde han distriktet i över 15 år.

På senare år har Bertil lagt ned ett stort jobb när det gäller utbildningar i såväl Ruter, Spader samt TL-utbildningar i Västergötland.

Det är dock inget av det ovanstående som meriterat Bertil Strand till utnämningen, gamla meriter väger nämligen lätt just när det gäller "Årets klubbledare".

Sedan Bertil för ett par år sedan flyttade till Otterbäcken har den lokala klubben, BK Ruter, fått ett rejält uppsving och i princip fördubblat sitt medlemsantal. Mycket av detta kan tillskrivas Bertil som i dagsläget håller inte mindre än tre nybörjarkurser. Utöver det skjutsar han sina nybörjare till tävlingar, spelar med dem, och inte minst går igenom kvällens spel med dem efteråt. Klubben har sedan Bertils ankomst datoriserat verksamheten samt införskaffat Bridgemate.

MK är stolta att presentera Årets Klubbledare 2012: Bertil Strand, BK Ruter !

Tidigare Årets klubbledare
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80