Kommande tävlingar
17/04 INSTÄLLD ... Laholms BK - Guld
08/05 Guld-IAF - BK S:t Erik
01/07 Ölandsveckan 2021 - A-final
Rapporterade tävlingar
24/10 SM Par Junior, direktfinal
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
Publicerad: Tuesday 17 April 2012

Landslagsuttagning på Tofta Gård

Regnet öste ned som det bara kan göra en decemberdag på västkusten, det vill säga i ofantliga mängder och i 90 grader oavsett hur man vände och vred på sig. Samtidigt som jag huttrande gick in i värmen ringde telefonen till tonerna av Men Without Hats klassiker ”Safety dance”.

-Hej Roger, det är Hans på Tofta Gård!

- Tjena Hans, vad har en sådan karl på hjärtat idag då?

-Jo, jag undrade om du kanske vill komma hit med damlandslaget på en träningshelg. Jag står för boende, mat & lokal, kan det vara något?


Vem kan tacka nej till sådana här omgivningar?

Ja, ni förstår själva… Att det finns sådana som Hans som ställer upp för bridgen är ovärderligt och ger oss som pysslar med landslagsbridge helt nya möjligheter. Om man frågar Hans varför han vill hjälpa till brukar man få svaret: ”Jag har spelat Bridge i närmare 50 år och det har gett mig så otroligt mycket, kan jag betala tillbaka lite så gör jag det så gärna”.

Tofta Gård har flera gånger prisats , bl a som Sveriges bästa vandrarhem. Men det enda som påminner om ett vandrarhem är möjligen de låga priserna. Efter en minutlång promenad genom äppelträdgården kommer man ned till badplatsen och klipporna.


Kaffe, macka och krabbfiske någon?

Nästa helg (27-29/4) kommer en direkt uttagningstävling att spelas på Tofta Gård, detta för att utse ett tredje par som skall representera Sveriges damlandslag under EM på Irland i sommar.

Redan uttagna är:

Marie Johansson - Pia Andersson
Emma Övelius - Sandra Rimstedt

Och de sex paren som kommer att fightas om den sista platsen är:

Cecilia Rimstedt - Ida Grönkvist
Jessica Larsson - Kathrine Bertheau
Jaenita Johansson - Lena Petersen
Irma Petersen - Erika Rodin
Carina Hallkvist - Carina Sjöblom
Catharina Ahlesved - Maria Grönkvist

Tävlingen kommer att sändas via BBO och schema/tävlingsupplägg kommer inom kort. Ni som bor i närheten är naturligtvis välkomna till Tofta Gård för att se bataljen live.

Tofta Gård är lika vackert oavsett årstid och jag rekommenderar verkligen ett besök här. Låter det inte mysigt med en helgvistelse i skärgårdsmiljö, god mat och dryck och dessutom på rätt sida landet!

För mer info ta en titt på deras hemsida: Tofta Gård

Bridgespelare är ju i allmänhet ganska märkliga varelser, men även detta är man vana vid ute på Orust. För ett par år sedan sågs den här filuren trallandes på en scen…Ibland undrar jag hur det är ställt med vår kanslipersonal, men
de är kanske helt normala Gävlebor, som den här pysen…

mvh
Roger Wiklund
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80