Kommande tävlingar
03/09 Öresundscupen 2022
09/09 Superettan . Rond 1-5
09/09 Elitserien .... Rond 1-5
Rapporterade tävlingar
07/08 SM Par Open - Final - Omgång 5
07/08 Guldgruvan - Final C
07/08 Guldgruvan - Final A
Publicerad: Monday 24 September 2012Distriktsträff samt DTL-träff 21-23 september

Under helgen 21-23 september har Svensk Bridge arrangerat Distriktsträff samt Distriktstävlingsledarträff på Elite Hotell i Örebro.

Deltagare Distriktsträff | Deltagare Distriktstävlingsledarträff | Årets klubbledare | Handlingar Distriktsträff | Bilder och presentationer Distrikts- och DTL-träffOrdförande Mats Qviberg hälsar välkommen.

Det var ett uppskattat arrangemang där delegaterna fick vara med och ge input till vad Förbundet ska syssla med framöver.


IT-starategi med Andreas Jansson

På fredagen inleddes med att ordförande Mats Qviberg hälsade välkommen, därefter delades delegaterna in i två grupper för tematräffarna Vinterweekend 2013, Stena Line Cup & Bridgefestivalen samt IT-strategi.
Den förstnämnda var en ren informationsträff, men i den andra fick delegaterna vara med och tala om vad man saknade samt vad man ville att FSB ska satsa på vad gäller IT-frågan den kommande perioden.


Roger Wiklund presenterar vinterfestivalen och Stena Line Cup

Efter tematräffarna höll PO Eriksson, styrelsens ekonomiansvarige, genomgång av bokslut, verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner.
Förbundet gjorde ett plusresultat på drygt 200000 kr för 2011/2012 så det blev ingen långbänk utan mer en informationspunkt.Micke Melander presenterar Fredrik Nyström och Krister Ahlesved

Därefter besöktes träffen av Fredrik Nyström och Krister Ahlesved från Öppna landslaget som under en timme berättade om allt från förberedelser till medalj under WMSG. En mycket uppskattad punkt på programmet och väldigt spännande att lyssna på kontrasterna mellan en erfaren och en oerfaren landslagsspelares upplevelser.


Fredrik Nyström och Krister Ahlesved från Öppna landslaget

Efter middagen spelades en höstsilvertävling på Örebridgen som vanns av Tommy Andersson och Andreas Jansson, 23 par deltog i tävlingen.


Andreas Jansson och Tommy Andersson

Resultat Höstsilver

På lördagen avhandlades ytterligare två tematräffar OS-guldet och rekrytering (35-55) samt Sällskapsbridge eller Tävlingsbridge, någon skillnad?


Roger Wiklund, tematräff rekrytering

Som avslutning på distriktsträffen delades utmärkelsen Årets klubbledare 2012 ut, den gavs till Bertil Strand från BK Ruter.


Bertil Strand får utmärkelsen Årets klubbledare av Jan Kamras

Motiveringen till utmärkelsen kan läsas i denna artikel.

En sammanställning av arbetet under tematräffarna kommer att göras och läggas ut på hemsidan så snart de är färdiga.

Efter distriktsträffen stannade de flesta kvar även på distriktstävlingsledarträffen, några nya ansikten dök också upp.


Christer Grähs pratar om regler

På DTL-träffen diskuterades tävlingsbestämmelser, alerteringsregler, Vinterfestival, Stena Line Cup, diverse frågor som delegaterna hade med sig samt hur vi utvecklar tävlingsbridgen.

Här kom väldigt mycket spännande synpunkter fram. Dessa kommer att sammanställas och blir förhoppningsvis något vi alla kommer att ha hjälp av i framtiden.

Med hjälp av det arbete som delegaterna genomförde under helgen kommer styrelsen inför Riksstämman 2013 att ta fram ett femstegsprogram för hur vi ska kunna rekrytera fler tävlingsspelare till bridgen i framtiden.

Bilder från helgen


Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80