23/03 Laholmsguldet 2024
17/02 Munka Ljungby Guld
Publicerad: Sunday 09 October 2011

Sverige vann träningslandskampen mot Norge

Med drygt en vecka kvar till VM spelade det öppna laget en träningslandskamp mot Norge på S:t Erik under helgen 8-9 oktober.

Landskampen mot Norge blev en bra genomkörare för två tredjedelar av det svenska VM-laget inför Bermuda Bowl i Holland som startar nästa helg. Även om träningen kom i första hand står alltid mycket prestige på spel, speciellt mot Norge. Det norska laget bestod till tre fjärdedelar av världsmästare, och de tog spelet på största allvar – fort gick det inte precis!

Upmark/Cullin

För att träna lite olika scenarier spelades först 2 st 16 brickors matcher med IMP/Victory Point-beräkning. Den första vann Sverige övertygande med hela 25-5 VP efter mycket stabilt spel, medan den andra vanns med knappa 17-13.

Nyström/Bertheau

Därefter tränades cup-spel medelst 2 st 32-brickorsmatcher, där det alltså bara gällde att vinna oavsett marginal. I den första ledde vi med hela 34 IMP i halvlek och i andra halvlek gällde det alltså att försvara denna ledning genom att undvika stora svingar vilket, å andra sidan, är precis vad motståndarna försöker skapa! Norrmännen lyckades bäst med sin uppgift efter att vi gjorde några, i mitt tycke, lite onödiga/oöverlagda avgöranden med tanke på ställningen i matchen. Norge vände och vann första cup-matchen.
I den andra cup-matchen tog Sverige ånyo ledningen i halvlek, nu med knappa 12 IMP. Denna gång lyckades vi dock knyta ihop säcken och säkrade till slut en ganska klar seger.

Norge hejar på Sverige!

Summa summarum besegrade vi Norge i 5 av de 6 segmenten vilket känns bra, och det var nyttigt att få i sig 96 brickor mot starkt motstånd. Ett tiotal åskådare var på plats ”live” och allt sändes också på BBO. När det var som mest var det ca 1.800 åskådare – på en träningsmatch! Stort tack till Daniel Gullberg och Lennart Kjellman som organiserade och skötte det hela på ett utmärkt sätt.

/jan Kamras

Fler foton från helgen

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80