Kommande tävlingar
17/04 INSTÄLLD ... Laholms BK - Guld
08/05 Guld-IAF - BK S:t Erik
01/07 Ölandsveckan 2021 - INSTÄLLD
Rapporterade tävlingar
24/10 SM Par Junior, direktfinal
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
Publicerad: Friday 23 November 2012

BBO Nordic

BBO Nordic, klubbsida.
BBO, spelsida.

Nyheter

121016 Inställda tävlingar på BBO Nordic

Vad är BBO-Nordic?
BBO Nordic arrangerar tävlingar för sina medlemmar på Bridgebase Online (BBO), och kommer på sikt även att arrangera bridgekurser för nybörjare.

Vem kan spela på BBO Nordic?
Alla medlemmar i något av de nordiska bridgeförbunden kan spela tävlingarna. Det som krävs är att man anmäler sig som medlem till BBO Nordic. Anmälan kan lämnas in här.

Var spelas tävlingarna?
Tävlingarna spelas på BBO. Man skulle kunna säga att BBO är klubblokalen för BBO Nordic. BBO Nordics egen hemsida är » länk.

När spelas tävlingarna?
Tävlingar spelas på följande tider.
 • Fredag kl. 20.30 (IMP)
 • Lördag kl. 20.30 (MP)
 • Söndag kl 20.30 (IMP)

Har ni några andra önskemål går det bra att skicka dem till » epost

Hur blir jag medlem i BBO Nordic?
 1. Först och främst måste du vara medlem i ett av de nordiska bridgeförbunden.
 2. Sedan måste du ha ett användarkonto på BBO, det är helt gratis och går till på följande vis. Gå in på » länk och klicka på ”Play bridge now”, klicka därefter på ”Bli Medlem” och registrera dig samt välj ett användarnamn och lösenord.
 3. Därefter går du in på » länk och registrerar dig med ditt fullständiga namn, användarnamnet du valt på BBO, e-postadress samt ditt medlemsnummer du har i Förbundet Svensk Bridge. Var noga med att dessa uppgifter är helt korrekta!
 4. Inom 1-3 arbetsdagar kommer du via e-post få en bekräftelse på medlemskapet.

OBS! Registrera dig på » länk först !

Varför Bridge på internet?
Bridge är ett mångsidigt spel, det kan nyttjas såväl som kvällsunderhållning som extremt krävande tankesport. Att de nationella förbunden är en aktör i allt organiserat bridgespel är naturligt, och bridge på internet är en del av utbudet. BBO har valts som samarbetspartner då vi anser att det är de som ger mest värde tillbaka till spelarna. BBO Nordic skall inte ses som ett alternativ till det vanliga spelet på våra klubbar, snarare ett komplement. Därför är tävlingarna på BBO Nordic i första hand förlagda då våra klubbar normalt inte arrangerar spel, såsom fredag, lördag och söndag kväll.

Vad är det för skillnad på BBO Nordic och andra internetbaserade klubbar?
På BBO Nordic spelar alla under sitt fullständiga namn, och det ställs krav på en hög etisk standard. Alla tävlingar har tävlingsledare som är godkända av BBO Nordic, och brott mot medlemsreglerna kommer att handhavas strängt. De nationella förbundens disciplinnämnder kan i speciella fall kopplas in för handläggning.

Vad kostar det?
Medlemskapet är gratis. Från den 2 september kommer tävlingarna kosta $2 per spelare.

Hur sätter man in pengar på BBO?
Första gången man gör detta kan det te sig lite komplicerat. Det enklaste är att ni ber en av värdarna om hjälp. När ni är inloggade på BBO kan ni längst till höger se ”Vem är online”, under detta finns det en flik benämnd ”Värdar”. Klickar ni på en värds namn kan ni via chatrutan som dyker upp ställa alla frågor ni vill avseende BBO . Mera hjälp finns i följande dokumentet.

Hur anmäler man sig till en tävling?
Anmälan till tävlingar sker inne på BBO, där även tävlingen spelas.

Anmälan gör ni på följande sätt:

 1. Logga in på BBO ( » länk )
 2. Uppe till vänster kan du se ”Lista alla tävlingar”, klicka här.
 3. Scrolla ned i listan tills ni hittar ”BBO Nordic…(namn på turneringen”
 4. Klicka på knappen ”Ta plats”.
 5. Klicka på ”Anmäl för att spela” och skriv in din partners användarnamn, klicka sedan på ”Skicka inbjudan”. När din partner accepterar inbjudan kommer era namn att dyka upp på listan över anmälda par.
 6. När tävlingen startar kommer du och din partner automatiskt att placeras vid ett bord.
 7. Om du inte har en partner kan du antingen genom att klicka på deras namn fråga en av de spelare som står under ”Spelare som söker en partner”, alternativt sätta upp dig själv på listan genom att klicka ”Lägg till ditt namn”.
 8. Kom ihåg att båda i paret måste vara registrerade som medlemmar i BBO Nordic senast 2 dagar före tävlingsstart för att vara säkra på att vara med. Listan för medlemmar i BBO Nordic går att se på hemsidan » länk .

Kan jag spela med någon som inte är medlem av BBO Nordic?
Nej.

På medlemslistan står det en röd cirkel vid mitt namn. Vad betyder det?
Kontakta » epost omedelbart. Något har blivit fel vid din registrering.

Vad spelar man för system?
Man har en ganska stor valfrihet när det gäller vilket system man vill spela, se » länk . Till skillnad från BBO i övrigt där man ofta spelar med det amerikanska ”Sayc” med okända partners är grundsystemet här ”Nordisk Standard”, mer om detta ser ni även på ovanstående länk.
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80