Kommande tävlingar
04/11 Guldsimultanrally
07/11 INSTÄLLD...Manfred Kamras Minn
21/11 RM Lag Mixed BBO - Gröna Hisse
Rapporterade tävlingar
24/10 SM Par Junior, direktfinal
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
Publicerad: Thursday 31 January 2008

På kryss i Karibien


Sent om sider kommer här en resedagbok från den kryssning i Karibien som arrangerades av Karla Travel i samarbete med Svensk Bridge.
Tanken var att kunna presentera en vårresa samtidigt som denna resedagbok, men tyvärr får vi vänta till november 2008 innan nästa resa blir av. Den som väntar på något gott väntar dock aldrig för länge

Torsdag 1/11 01.50
Vi bar iväg från Bollnäs till Arlanda strax före klockan två på natten. Resan gick bra och efter att ha långtidsparkerat bilen, blivit skjutsade till terminalen och checkat in träffade vi några av deltagarna och väntade in avgång.

Flyget till Paris tog dryga 2½ timma och det var tur att vi hade vår fantastiska reseledare Pia Lindau från Karla Travel med oss, annars hade nog resan tagit slut där för de flesta av oss..
Flygplatsen Charles de gaulle var ett enda kaos med köer och åter köer, så våra 45 minuter räckte inte långt för flygbyte. Pia drog i några trådar och då tydligen fler Miamiresenärer fastnat i denna kö väntade planet och en timme försenade bar vi iväg till Miami.
10 timmar senare landade vi och efter en rigorös säkerhetskontroll med intervjuer och fingeravtryck fick vi transfer till hotellet, checkade in, åt en bit mat och somnade sedan sött.


Miami Beach, utsikt från hotellet.

Fredag 2 november
Vi vaknade tidigt, åt frukost och gick ned till en fantastisk strand på Miami Beach. Tre par åkte iväg och spelade kort på en lokal bridgeklubb (utan större framgångar), övriga passade på att utforska så mycket de hann av staden och njöt av det vackra vädret.
På kvällen åt många av oss på en trevlig italiensk restaurang. Att man fortfarande var inställd på svensk tid gjorde att det blev tidigt sänggående även denna kväll.


Liberty of the seas

Lördag 3 november
Efter frukost och utcheckning bar det iväg till hamnen och incheckning på världens största fartyg, Liberty of the seas.
Fartyget är som en lyxig lite stad och kan inte beskrivas i ord, det måste upplevas. Varje liten detalj är noga genomtänkt och man har inte sparat på slantarna när man byggt denna båt det är ett som är säkert.
Efter att ha gjort oss hemmastadda i våra hytter samlades vi för ett cocktailparty före middagen. Middagen åts i en matsal bestående av tre våningar med plats för flera hundra bord.
Maten var under omständigheterna helt ok. Jag förstår fortfarande inte hur de så pass snabbt kunde leverera mat till så många personer på så kort tid.. Personalstyrkan var dock enorm. Varje bord hade en huvudservitör, en servitör och en assisterande servitör..


Mats Persson, Lena Kjellgren, Stefan Åstrand och Peeter Miller

Söndag 4 november
Denna dag tillbringade vi till havs. Det spöregnade så bridge var en lämplig sysselsättning denna dag. Vi inledde med teori för de som önskade 08.30 och bridgespel startade 09.00.


Spellokal med havsutsikt

14 par deltog i bridgen där deltagarnas standard var allt från nybörjare till stormästare. Dagens segrare var Lena Kjellgren - Stefan Åstrand, Oskarshamns BK såväl med som utan handikappberäkning.


Eva Carlbom, Ingegerd Hjernestam, Jacob Sondén och Mats Axelsson

Måndag 5 november
Resans första landstigning var på en liten halvö till Haiti, rederiets egna ö Labadee.
Här fanns allt från kritvita stränder till shopping och äventyr för de som önskade. 36-37 grader varmt och strålande sol gjorde att många av oss såg ut som nykokta kräftor, men vad gjorde det Vi hade en fantastisk dag!
Bridgen spelades efter middagen med början 20.00. Segrade gjorde Ingegerd Hjernestam - Eva Carlbom, Lidköpings BK med hcp-beräkning och Ulf Westlin - Kjell Holmgren, Bollnäs BK utan hcp.


Håkan och Theresia Didriksson

Tisdag 6 november
Denna dag klev vi iland på Jamaica. Många tog en rundtur med taxi och fick en trevlig dag med mycket av landets historia berättad för sig medan andra tog en shoppingtur för att sedan återvända till sol och bad på båten. Kvällens tävlingar vanns av Theresia Didriksson - Håkan Didriksson, Hede BK med hcp-beräkning och Olle Larsson - Leif Trapp, Åsarna BK - Storsjöbygdens BK utan hcp.


Anu Uus och Jan-Eric Larsson

Onsdag 7 november
Cayman Islands var dagens landmärke, en trevlig stad med bra shopping. Många smycken och märkesklockor inhandlades billigt denna dag. Kvällens tävlingar vanns av Jan-Eric Larsson - Anu Uus, Luck med hcp-beräkning och Jakob Sondén - Ulf Westlin, BK S:t Erik - Bollnäs BK utan hcp.


Henry Johansson och Ulf Westlin dansar på Cayman Islands

Torsdag 8 november
Nu var det dags för resans sista landstigning, den Mexikanska ön Cozumel. Jag hade varit där tidigare, men kunde inte tro att det var samma ö. Efter att ha varit med om orkanen Wilma förra vintern har man byggt och byggt. Ett litet centrum med kring 100 små affärer har svällt till ett stort centrum med säkert över 1000 affärer. Vi lämnade av grabbarna på en servering shoppade ett par timmar för att sedan be en taxichaufför att ta oss till en strand där vi kunde sola och bada. Vi hamnade på Paradise Beach, en lång strand med vit sand, gratis solstolar, matställe, snorklingsmöjligheter mm, mm. Några av deltagarna passade här på att simma med delfiner, en upplevelse de aldrig kommer att glömma, medan andra åkte för att titta på pyramider. Ytterligare en perfekt dag! Och resans bästa landstigning för min egen del.


Olle Larsson- Leif Trapp

Ett par stod över kvällens bridge för att ha en helkväll på båtens spa. Massor av behandlingar från topp till tå, choklad och champagne för endast dryga 100 dollar, jag är fortfarande avundsjuk För att slippa blindbord hoppade jag och Thomas Winther in i tävlingen. Vi fixade till en inbördes fight där Thomas spelade med min make Ulf Westlin och jag med Bollnässpelaren Kjell Holmgren. Kjell och jag kom tvåa efter veckans suveräner Trapp-Larsson, men vann den viktiga fighten över Thomas och Ulf med hela EN poäng Utan hcp
Med hcp-beräkning vann Lars Hamberg - Ulla Ridderstad, Eksjö BK


Olle Axne med fru Åsa i bakgrunden

Fredag 9 november
Denna dag tillbringades till havs.
Resans sista bridgetävling spelades på morgonen


Djup koncentration

Två par valde att ta en välförtjänt sovmorgon varför endast 12 par deltog i denna tävling.
Efter sex ronder dök ett olösligt mysterium upp, bricka 4-6 var spårlöst borta. Brickorna hade spelats vid två bord, så de hade funnits i lokalen, men trots letande i vår lokal, bredvidliggande lokaler, toaletter, samt våningens alla utrymmen förblev brickorna försvunna.
Som tur var spelade vi lagda givar, så vi kunde snabbt rekonstruera brickorna, men vi funderar fortfarande på vart de tog vägen…
Den avslutande tävlingen vanns av Åsa Axne - Olle Axne, Storsjöbygdens BK såväl med som utan hcp-beräkning.
En av deltagarna skulle fylla 50 år på lördagen, vilket firades denna kväll eftersom vi passerade 12-slaget i Sverige kl:18.00 lokal tid. Champagne, sång, skålar och tårta under resans sista middag gjorde det till en middag han sent ska glömma.


Stefan Åstrand, Henry Johansson och Lena Kjellgren

Efter middagen hade vi prisutdelning där samtliga deltagare fick pris skänkta av Karla Travel, Birka Cruises, Bridgeförlaget och Förbundet Svensk Bridge.
Samtliga tävlingar under veckan lades ihop och snittprocenten räknades ut. Totalsegrare utan hcp blev Leif Trapp - Olle Larsson, Storsjöbygdens BK.
Med hcp blev det tredelad seger mellan Stefan Åstrand, Lena Kjellgren Oskarshamns BK och Henry Johansson, Bollnäs BK.


Plump på flygplatsen i Miami

Sista dagen innebar en lång väntan på flygplatsen i Miami. Ett parti plump spelades där reseledare Pia och min dotter Sofie satte bridgespelarna på plats och intog de två första placeringarna.

35 deltagare, varav 28 bridgespelare + tävlingsansvariga Thomas Winther, Carina Westlin och Pia Lindau från Karla Travel var med på resan, en fantastisk grupp där de flesta nog saknade varandra efter hemkomst.

Nya chanser till bridge och semester i Förbundets regi kommer framöver. Förbundet planerar att arrangera två resor/år med samma upplägg som ovan. En vecka på våren inom Europa och två veckor på vintern till ett varmare resemål. Det blir bridgeteori för de som önskar och bridgetävling varje kväll med och utan hcp-beräkning, för övrigt har ni semester precis som vanligt och gör vad ni vill.
Nästa resa beräknar att arrangeras under två veckor i månadsskiftet nov-dec 2008, exakta datum eller resemål är inte bestämt, men boka in v.48-50 2008.

/Carina Westlin

Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80