Kommande tävlingar
03/10 INSTÄLLD... Jubileumsguld
04/10 INSTÄLLD...BK Tre Sang - Jubil
24/10 SM Par Junior, direktfinal
Rapporterade tävlingar
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
DM/SM-LagKvalet 2013 avgjort

Kvalet genomfördes under trevliga former under lördagen då 12 lag kom till spel för att göra upp om totalt 6 platser i DM/SM-finalen som går helgen 9-10 mars. Totalt 3 lag i varje seedad grupp gick vidare och bäst lyckades Åmål Hulta som vann blå grupp och Karlskoga (Hollander) som vann gul grupp.
Ett Karlskoga lag till (Lööf), Lag Vintage, Lag Drygt ett halvt ton och Lag Suz med marginalerna på sin sida lyckades också smita med till finalen. Stort grattis till samtliga! Lite förvånande var att inte Arvika Peggy lyckades som inte missat en DM-Lag medalj på många år och även lag Zingo hamnade utanför strecket...

Se resultat Blå grupp
Se resultat Gul grupp

IAF-resultaten kan läsas via länkarna som finns i varje gruppresultat men även här nedan under "Rapporterade tävlingar".
I match 1, bricka 4:a, föreligger ett överklagande till LK. Oavsett hur LK dömer kommer inte lagresultatet att påverkas på så sätt att det förändrar vilka lag som gått vidare till final. På aktuell bricka kallades TL till bordet då utspelaren fått en felaktig förklaring av ett bud och ansåg att han med rätt förklaring spelat ut ruter som betat kontraktet. Utspelaren fick inte byta utspelskort (spader) för TL och kontraktet gick hem med ett övertrick. TL dömde då att resulatet skulle korrigeras till 3NT -1, då TL ansåg att utspelaren hittat rätt utspel med korrekt förklaring. Detta domslut överklagades till juryn som ändrade TL:s domslut till split score (att utspelaren hittat ruter ut 6 gånger av 10). Detta har sedan överklagats och skickas nu till Lagkommissionen. I IAF-en i matchen står TL:s beslut om 3NT -1 kvar tillsvidare då jag inte vet hur jag ska skriva in den splittade scoren och det har kanske mindre betydelse i sammanhanget. Matchresultatet påverkades dock på så sätt att laget endast vann 1 imp på brickan istället för 7 imp och matchen slutade därför 19-11 istället för 20-10 efter juryns ändring. Detta är korrigerat och redovisat.

Jag gjorde ett misstag som TL när jag dömde. Utspelaren hade spelat ut sitt kort och det var exponerat, men träkarlen hade inte lagt upp sina kort på bordet än när den felaktiga förklaringen korrigerades. Jag skulle ha frågat det... Om träkarlen inte har visat sina kort får utspelaren nämligen ändra sitt utspel utan några fler krusiduller. Nu frågade jag inte det utan antog bara helt enkelt att det redan var försent och därför fick inte utspelaren ändra sitt kort för mig. Ska bli intressant att se vad LK säger. De kanske drar några VP från mitt lag istället - och då går vi inte vidare:)

Glöm nu inte att anmäla dig till DM-Par som spelas om två veckor! Vi ses igen då, i Alliansens lokal, och jag ska ta in förstärkning från Örebro i mitt par!
130127 Suzanne Lemborn
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80