Kommande tävlingar
08/01 Gävleguldet
17/01 Simultan ingår i guldrallyt
17/01 Simultan (Ingår i guldsimultan
Rapporterade tävlingar
04/12 Malmö BK - Guld
17/11 Trivselbridge SBF - Simultan G
17/11 Partävling, Simultan
Protokoll Medelpads Bridgeförbunds Styrelsemöte 2012-03-20


Närvarande:
Dan Bylund
Leif Sundqvist
Ylva Papp


1. Mötets öppnande
Dan Bylund hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat.


2. Godkännande av dagordning
Dagordningen fastställdes.


3. Föregående protokoll
Styrelseprotokollet från 2012-02-07 gicks igenom och godkändes.


4. Inkomna skrivelser
Från FSB har inkommit kallelse till Distriktsträffen och Distriktstävlingsledarträffen (DTL) 2012. Dessa äger rum i Örebro den 21-23 september. Anmälan om deltagande senast den 1 september. Har vi några förslag till diskussionspunkter att ta upp på träffen, så skall dessa mailas till Micke Melander senast 3 maj. Är någon i styrelsen intresserad av att åka?

Rikslägret för juniorer kommer att arrangeras under påskhelgen i Karlstad och Medelpad kommer att skicka Sara Strömberg och Hilda Säterberg.


5. Rapporter

Ekonomi

Kassören rapporterade följande:
• Ekonomin är fortsatt mycket god.
• Alla våra fakturor är betalade.
• Saldobehållningen är just nu PG 29’, ruterkonto 10’ kronor och fondkonto 74’.
• Saknas betalning för 1 annons i spelkalendern och det är Riksbyggen som slirar. Bedöms osannolikt att de kommer att betala, då kontaktmännen på bägge sidor har gått i pension.
• Förväntade utgifter under våren och sommaren 2012 bedöms bli 28’ från Plusgirot och 10’ från ruterkontot.


Tävlingar

DM-Par finalen spelades med 10 par och kom att bli en synnerligen jämn tillställning där det var 7 poängs skillnad mellan ettan och femman. Vann gjorde Lennart Bylund och Sjunne Johansson, tvåa blev Leif Näslund och Adam Folke och trea efter särskiljning Thomas Johnsson – Andreas Westman. DM-trea blev dock Staffan Hedman – Emil Tibblin, då Andreas representerar Örebridgen. Vi hade totalt 27 deltagande par och mycket troligt får vi 4 platser till finalspelet i Örebro.

DM –Lag Kvalet och Medelpadsmästerskapet (parallell hcp-tävling) är färdigspelat och till DM-final gick de 4 först placerade lagen i kvalet (Bylund, Sjöberg, Thorngren och Blanck). Medelpadsmästerskapet vanns av lag Bohman (Egon Bohman, Sven-Olov Hellqvist, Karin Ödlund och Ulf-Martin Ödlund) före lag Blanck och lag Thorngren.

DM-LAG Final är också färdigspelat och lag Sjöberg vann före lag Thorngren och lag Bylund. 1-2 platser får distriktet till SM-semifinalspelet den 21-22 april.

DM-Individuellt har spelats med sedvanliga omkastningar i resultatlistan. Vann gjorde Lennart Wiklund före Lennart Sohlin och Ulf-Martin Ödlund. 28 spelare deltog i tävlingen.

I Medelpadsrallyt har spelats DM-individuellt (omgång 5) samt DM-Par final (omgång 6) samt DM-lag final. Återstår Bk Stopps silvertävling i slutet av april. Tabellställning, se MBF:s hemsida i Spader.


6. Kommande tävlingar

Rally-tävling 7

Medelpadsrallyt avslutas med en silverpartävling på bridgeklubben Stopp den 22 april. Tyvärr krockar den med SM-lag-semifinalerna, som spelas lördag-söndag samma helg. Risken är uppenbar att tävlingen inte får ihop tillräckligt många startande. Finns det någon möjlighet att flytta tävlingen?


Guldskvadern

Sanktionsansökan måste vara inne senast den 1 april, så det är hög tid att skicka in den. Vi har dock inte fått något datum från Casino Cosmopol. Dan Bylund ansvar för att detta klaras ut.


7. Kalender / spelprogram

Styrelsen diskuterade huruvida vi ska ha kvar kalendern eller inte. Beslöts att ha kvar den åtminstone ett år till. Frågan skall under året dels tas upp på årsmötet och dels ska vi göra en gallup ute på klubbarna. Lennart Sohlin fick i uppdrag att ta fram en plan för arbetet med den kommande kalendern.
Leif Sundqvist mailar klubbarna om att vi vill ha in spelprogram för spelåret 2012-2013 senast 5 april.
8. Åtgärdslista

Genomgång gjordes av åtgärdslistan och alla punkter var genomförda. Listan kompletteras i efterhand med under mötet beslutade uppgifter.


9. Övriga frågor

Inga övriga frågor fanns.


10. Nästa möte

Nästa styrelsemöte äger rum den 17 april kl. 17.15 i Sundsvallsbridgens sammanträdesrum.


11. Avslutning

Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade mötet för avslutat.

Vid Protokollet Justeras

Leif Sundqvist Dan Bylund
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80