Kommande tävlingar
17/04 Laholms BK - Guldtävling
08/05 Guld-IAF - BK S:t Erik
01/07 Ölandsveckan 2021 - A-final
Rapporterade tävlingar
24/10 SM Par Junior, direktfinal
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
Protokoll Styrelsemöte Sundsvallsbridgen 2009-11-10

Närvarande:
Leif Sundqvist
Ulf Blanck
Anneli Sagersten
Eva Ribbenberg
Birgitta Wiberg


1. Mötets öppnande
Ordföranden Leif Sundqvist hälsade välkommen och öppnade mötet.

2. Fastställande av dagordning
Dagordningen fastställdes och Ulf Blanck utsågs att skriva protokoll.

3. Ekonomi
Läget är under kontroll, lite under budget.

4. Rapport från MBF:s styrelsemöte
Mötet bestod huvudsakligen av rapport från FSB:s årsmöte, där några av styrelsen dåligt förberedda argumentationer väckte mest uppmärksamhet. Även en rapport från Distriktstävlingsledarträffen, där det senaste inom området presenterades och diskuterades.

5. Julavslutning 15/12
Då ännu inga frivilliga anmält sig till klubbens festkommitté, beslöt styrelsen att göra en lite enklare variant med mat, typ skinkmacka och dricka att förtäras vid våra vanliga bridgebord (med plast på), plus spritlotteri och en tävling om 18 brickor. Startavgift: 80:- för medlem, 120:- för icke medlem. Eva och Anneli fixar skinkmackor plus pepparkakor, Birgitta kaffe, Kent sprit (till lotteriet), glögg och vin, Leif anmälningsaffisch.

6. Störningar i Bridgelokalen
Det utdragna arbetet med vattenstammarna har medfört åtskilliga besvär för klubbverksamheten, typ vattenpölar på golvet, hängande elledningar, nersmutsat golv, borrande i väggar och tak under pågående tävlingar, m.m. Styrelsen beslutade att kräva ett hyresavdrag motsvarande en månadshyra som lämplig kompensation. Leif kontaktar hyresvärd.

7. Tävlingsledarutbildning
En tävlingsledarutbildning uppdatering steg -2 genomförs 15/11 med de som tidigare har en gammal licens av silvernivå. Tävlingsledare från Ångermanland är också inbjudna att delta. Kursledare är Leif Sundqvist.

8. Allsvenskan Div lll Mellersta Norrland
En allsvensk omgång sker den 28/11 i vår lokal med tio lag. Sundsvallsbridgens bägge lag har placeringarna 2 och 3 inför de 3 sista ronderna och därmed chans till avancemang till div. 2.

9. Övrigt
- Den nya brickläggningsmaskinen kräver en annan datoruppsättning än den gamla. Ulf och Leif samarbetar för att hitta en lösning.
- En fortsättningskurs pågår i Amerikansk Standard i våra lokaler med Staffan Hedman och Leif Sundqvist som kursledare. Beslöts att kursledarna betalar 500:- i hyra per kurskväll.

10. Nästa möte
Nästa möte preliminärt: 12/1 2010 kl 17.30.
Ett kortmöte inför julavslutningen 8/12 kl 18.00.

11. Mötets avslutning
Leif Sundqvist förklarade mötet avslutat.Vid protokollet Justeras
Ulf Blanck Leif Sundqvist
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80