Kommande tävlingar
11/07 INSTÄLLT ... SM Lag Mixed
16/07 INSTÄLLD - Walthers Bildelar G
24/07 SM Par Dam - Omgång 1
Rapporterade tävlingar
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
26/01 Rimbo BK - Jubileumsguld
LM Ericsson BK, Policy

Bakgrund
LM Ericssons Bridgeklubb grundades 1948, dvs samma år som Stockholms Bridgeförbund.

Klubbens "hemmaplan" har alltid varit personalmatsalar, först inom HF, sedan TN och numera spelar vi onsdagar i ÄL's matsal i SELGA-Huset, Armborstvägen, Älvsjö.

Klubbens långa historia har kantats av framgångsrikt spel, speciellt inom lagtävlingar (4-manna), i både Stockholmsserien och Korpen.

Syfte
Klubbens syfte är att är att skapa tillfällen till att med sociala förtecken spela tävlingsbridge för i första hand Ericssonanställda, pensionerade Ericssonanställda samt deras familjer och vänner. Även representanter för Ericssons kunder är välkomna.

Spelformer
Vi spelar i huvudsak partävling på våra spelkvällar. Klubbmästerskapet äger rum i början av året. Vissa säsonger spelas även fyrmannatävlingar. Vi deltar dessutom med fyrmannalag i Stockholmskorpen.

Ekonomi
Klubben ordnar sin ekonomi via medlemsavgifter, bordsavgifter/spelkväll samt verksamhetsbidrag från företaget. Klubbens räkenskapsår går från 1/7 till 30/6.

Utbildning
Vi genomför nybörjarkurser endast om intresset bland Ericssons anställda är det rätta. I övrigt hänvisar vi till nätbaserade kurser, Förbundet Svensk Bridges hemsida eller lokala klubbar. Kursmaterial som Förbundet Svensk Bridge har till försäljning finner man via länken http://www.svenskbridge.se/content.php?article.206

Övrigt
Säsongen är från ca mitten av augusti till mitten av maj varje år. Årsmötet äger rum i början av september.

Alla är välkomna att spela med oss, såväl Ericssonanställda, dess kunder som andra. Vi ser dessutom gärna att alla som spelar hos oss är medlemmar i Förbundet Svensk Bridge eller motsvarande. Observera att du inte behöver vara medlem i klubben för att spela hos oss. Vid klubbens årliga bridgeresa till Bastö på Åland i slutet av augusti, har medlemmar i LM Ericssons BK företräde. Alla icke-medlemmar betalar självkostnadspris och bordsavgift. Resan omfattar 3 dagar (fredag – söndag).

LM Ericssons BK är även ansluten till Stockholms Bridgeförbund.

Stockholm augusti 2004.
Ulf Östberg (klubbordförande)
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80