Kommande tävlingar
17/09 Guldsimultanrally
03/10 Jubileumsguld
04/10 INSTÄLLD...BK Tre Sang - Jubil
Rapporterade tävlingar
01/08 Gröna Hissen guldstänk
15/02 Munka Ljungby BS - Guldtävling
08/02 Plattliret - BK S:t Erik
Stockholm 2008-03-11

BULLEN Nr 4
Stockholms Bridgeförbund

Tiden går fort, nu har ¾ av spelåret 2007-2008 passerat. Vi i styrelsen ser med glädje tillbaka på en tid med ökad kontakt med distriktets klubbar. I den funktionärsutbildning som genomfördes i januari deltog 16 deltagare från 9 klubbar samt även deltagare från Stoj och StBfs styrelse. I helgen (8mars) genomförde vi också en klubbträff med totalt 17 deltagare från olika klubbar samt representanter från Stoj-styrelsen. Många intressanta frågor diskuterades bl a framfördes åsikten att en mycket viktig fråga för distriktets mindre klubbar är lokalfrågan. Detta är en stor kostnad för klubben, ibland kanske alltför stor. Här efterfrågades vad distriktet kunde hjälpa till med. En klubb efterlyste samarbetspartner då det blir allt svårare att klara verksamheten ensam och här kanske vi fann en lösning. Även frågan om konkurrensen från våra pensionärsklubbar ventilerades. Vi fick via Svensk Bridges representant veta att ute i landet har ett flertal pensionärsklubbar anslutit sig till förbundet. Varför inte i större utsträckning i Stockholm?
Vi kan även se tillbaka på ett år där vi inte lyckades nå önskat antal deltagare till våra DM-kval, speciellt lag har minskat oroväckande. Har vi för mycket lagspel i Stockholm eller??
Nåväl, ett antal viktiga frågor för styrelsen att arbeta vidare med.
Beslutades till sist att det är bra med en klubbträff om året, men att den kanske borde ligga på hösten innan årsmötet, så vi får se om vi kan dubblera under 2008.

Information
I år har informationen till våra klubbar skickats både via mail och brev. Representanterna på klubbträffen menade att mail räcker och jag fick i uppdrag att fråga er, som inte var där, vad ni vill så:
Du som även i fortsättningen vill ha brevinfo meddelar detta till mig telefon 073-0488118
eller » epost

Uppgifter på medlem på nätet
Tack vare ett idogt arbete av vår sekreterare, har vi i dagsläget aktuella mailadresser till distriktets klubbar, men när det gäller distriktets medlemmar är läget annorlunda. Många av de adresser som finns på Medlem på nätet är inaktuella eller har andra fel. Detta innebär att den information som skickas direkt till våra medlemmar i stor utsträckning inte når fram. Vi ber därför dig som är klubbadministratör om hjälp med att uppmana din klubbs medlemmar att kontrollera och vid behov ändra sina uppgifter. Och du medlem – Du kan ändra själv – men vill du ha hjälp så kontakta i första hand din klubb eller i andra hand någon i StBfs styrelse (i första hand Micke Almgren vår IT-ansvarige).

Kommande silver- och guldtävlingar
Långfredagen den 21 mars spelas Korpsilver som samtidigt är årets sista rallytävling. Tävlingen är öppen för alla spelare som är anslutna till Svensk Bridge.
12 april spelas så det sista DM-parkvalet, så ni som fortfarande inte deltagit i årets kval passa på nu. Tävlingen arrangeras av StBf och spelas på BK S:t Erik. Du kan läsa mer om tävlingarna och också anmäla dig på vår hemsida. Vill också passa på att förhandstipsa er om BK S:t Erik guldpar IAF den 17 maj. En mycket rolig tävlingsform tycker jag. VI SES VID DE GRÖNA BORDEN / Birgitta Ternblad
Svenska Bridgeförbundet, Karlsgatan 28, 703 41, Örebro, Tel: +46 (0)19-277 24 80